wybieram sie na sggw i moje pytanie brzmi ktory kierunek wg was bedzie lepszy, i bardziej przyszlosciowy:finanse i rachunkowosc czy informatyka i ekonometria?
Wersja do druku
wybieram sie na sggw i moje pytanie brzmi ktory kierunek wg was bedzie lepszy, i bardziej przyszlosciowy:finanse i rachunkowosc czy informatyka i ekonometria?
imo zalezy od specjalnosci, ale mi sie wydaje, ze informatyka i ekonometria
Jeśli czujesz się na siłach to informatyka i ekonometria. Sam jestem na FiRze (na UW) i wiem, że informatyka i ekonometria jest o wiele trudniejszym kierunkiem.
nie wiesz co cie bardziej interesuje?
Jeżeli chodzi o perspektywy i ciekawą robotę to zdecydowanie informatyka i ekonometria (ekonometria na sggw jest na prawdę dobra jak jesteś ambitny).
Jestem aktualnie na 4 sem Info Eko na sggw dziennie, jest zajebiście, jak chcesz to się uczysz i umiesz sporo, jak nie chcesz to na farcie + ściągach się prześlizgniesz, ale nie o to chodzi przecież w studiowaniu :) ja kończę licencjat i uciekam na FIR magisterkę, bo nie potrzebuję aż tak bardzo zaawansowanej ekonometrii do swojej pracy, ale kierunek polecam bardzo. Składa się z infy matmy i ekonomii, generalnie jak stawiasz na matme i ekonomie to wkurwia ze musisz katowac programowanie itp, albo na odwrót, są tacy co na infe zwykła się nie dostali i przyszli na info eko i wkurwia ich ekonomia xD Mi się dobrze studiuje, a na dodatek na sggw są najwyższe stypendia sportowe w Polsce ( jeżeli coś trenujesz, nawet amatorsko)
A nie myślałeś o Ekonomii? (Polecam poczytać: http://pwsz-tarnow.edu.pl/Czy-warto-...konomi%C4%99-t ) Jest dość zbliżona tematycznie do FiR :)