Moja siostra pisze pracę na temat przyczyn nastoletniego buntu i potrzebuje do tego naukowych, psychologicznych czy socjologicznych książek.
Naukowe, ew. popularno naukowe. Nie muszą mieć tłumaczenia na polski, mogą być tylko angielskie na przykład.
Wersja do druku
Moja siostra pisze pracę na temat przyczyn nastoletniego buntu i potrzebuje do tego naukowych, psychologicznych czy socjologicznych książek.
Naukowe, ew. popularno naukowe. Nie muszą mieć tłumaczenia na polski, mogą być tylko angielskie na przykład.
Klasyk, z którego korzystałem na maturze: Camus - Człowiek zbuntowany, a poza tym kilka pozycji, które przerabialiśmy na socjologii zahaczając o tematy buntu i relacji rodzice - dziecko, które mają wpływ na młodzieńczy bunt: Świda-Ziemba, H., 1995. Wartości egzystencjalne młodzieży lat dziewięćdziesiątych, Warszawa, ISNS UW; Mead, M., 1978. Kultura i tożsamość. Studium dystansu międzypokoleniowego, Warszaw, PWN; Fatyga, B. i M., Szymańczak (red.), 1995. Raport o młodzieży, Warszawa, Wydawnictwo Interpress. Poza tym polecam szukać na lubimyczytać po tagach.