-
Civilization 5
Witajcie. Mam ochotę zagrać jakiś mega mecz w civkę. Podobno można zrobić tak, żeby grę hostował serwer steamowy, ludzie mogą sobie dowolnie wchodzić i wychodzić z gry, a gra będzie czekać, aż wykonają swoją kolej, dlatego niesamowicie się zajarałem :D
Wyobrażacie sobie taką torgową wojnę na 20 osób, w której każdy gracz ma obowiązek wykonać jedną turę dziennie?
...mam tylko problem z konfiguracją. Po wyjściu z gry, muszę z powrtoem zapraszać gracza ręcznie. Próbował ktoś coś takiego robić? Z jakim skutkiem?
-
jezeli bedzie mozna grac na piracie (bo niestety nie mam kupionej) to ja sie na to pisze ;)
-
Następna strategia: Czemu nie :)
-
Też sie pisze, oryginał mam, grać umiem troche, czemu nie :D
-
Ja mogę grać, chociaż gra będzie trwać 100lat jak będziemy grać tylko turę dziennie.
-
tez bym sie chetnie na to pisal o ile troche zmienimy reguly, granie jednej tury dziennie faktycznie moze wydluzyc gre do roku grania lol xD
Mysle ze lepiej byloby utworzyc jakas grupe i wyznaczac jakies daty/godziny gry ktore beda wszystkim pasowaly i grac po te 1-3 godziny.
ps. oryginala oczywiscie mam.
-
Okej!
Wciąż pozostaje otwartym pytanie, jak to kurde zrobić, żeby działało i nie wymuszało siedzenia wszystkich graczy razem :)
-
grałem z thazem tak chwile zeby ogarnac jak to dziala. normalnie host zaklada gre i gra sie toczy, kazdy ma 30s na wykonanie ruchu. w momencie gdy ktos chce wyjsc, to po prostu gre sie zapisuje i potem mozna wczytac od tego momentu.