Witam dostałem dzisiaj hacka zostało skradzoine
6kk
4 pacc scrolle
full eq
czy jak pojde na polcije dadzą rade to odzysakć ? jak to przebiega?
Wersja do druku
Witam dostałem dzisiaj hacka zostało skradzoine
6kk
4 pacc scrolle
full eq
czy jak pojde na polcije dadzą rade to odzysakć ? jak to przebiega?
Zebys tylko sobie sam syfu nie narobil z racji nielegalnego oprogramowania itp ;P
Nie przebiega bo nie da się czegoś takiego zgłosić.
Chociaż słyszałem z 7 lat temu, że ktoś coś takiego zgłosił i coś tam się wydarzyło ale to chyba tibian legend.
Watpie pojdziesz na policje i jakis 50 letni pan czeslaw bedzie Ci sie smial w twarz bo ukradli Ci pixele.
Po prostu nie dawaj jebania o to bo tego juz nie ma :)
Panie wladzo,ukradli mi pieniądze. - ile? 6kk zbroje tarcze i miecz. Śmieszne ja bym się wstydził i nigdy bym czegos takiego nie zgłosił: p
Okej, ale zglos, ze ktos uzywa keyloggera, i moze wykrasc rozne dane osobiste np. konta w banku itp itd. A wtedy to juz powazne :)
Swoją drogą to raczej będzie umorzenie bo mała kwota, 6kk to ~120zł scrolle 5 dyszek, eq nie chce mi się liczyć ale w 250-300zł się zamkniemy chyba.
Tylko policja pojecia nie ma ile warte jest naprawdę to co mu ukradli i tego i tak nie sprawdza. Straty szacuje poszkodowany i moze sobie wartość podkolorowac. Jak ktos jest na tyle seba umyslowym ze nie potrafi zgłosić tego normalnie tylko "hehe panie władzo ukradli mi tarcze i bohy "to faktycznie niech sobie daruje bo bedzie tylko pompa. Co innego jak nazwie to profesjonalnie i ogarnie paragrafy pod to, oszacuje wartość na kilka stowek i cos sie może ruszy.
jeśli nie wszedłeś na jakąś stronkę i nie wpisałeś passów lub coś w ten deseń to nie ma szans. Chyba nie myślisz, że prokurator wystąpi do niemieckiego Cipsoftu o wydanie logów z twojego konta a potem do dostawcy internetu w Polsce w tak błahej sprawie.
Kiedyś jak byłem w gimbazie (6 lat temu) bawiłem się trochę w okradanie graczy czego teraz jest mi wstyd, miałem uzbierane 25kk na różnych światach i wiecie co? Hacka dostałem... trafiła kosa na kamień hahaha ale znając temat od podstaw powiem Ci żebyś sobie odpuścił bo na 99% nic nie zrobisz, a czy w ogóle warte to jest takiego zachodu.
Wiesz ile jest warty papier i ile na niego idzie drzew? Nie ma sensu iść o taką głupotę do sądu ja na miejscu policjanta bym cię wyśmiał.
ciekaw jestem, czy jakby ktoś cię na np kilka tysięcy w "pikselach" wyjebał, to czy też byś tak gadał ; )
Hacking jest karany w PL z tego co mi wiadomo, więc możesz to zgłosić - więcej na ten temat powinien pomóc ci np @Venzet ;
@faction12 ;
Ile to wszystko mogło być warte? Tylko nie zawyżaj mi tu kwoty. Pytam bo nie ogarniam Tibii na dzień dzisiejszy.