A więc wymagania do gry są takie: 8gb ram, 25hdd, karta 2gb, procek jakiś tam :D
chciałbym dowiedzieć się, czy jest szansa odpalenia na laptopie: 6gb ram, karta zintegregowana 1.7gb (tak pokazywało przy instalacji AC 1), procek 2 lub 4 x 2.4GHz
Wersja do druku
A więc wymagania do gry są takie: 8gb ram, 25hdd, karta 2gb, procek jakiś tam :D
chciałbym dowiedzieć się, czy jest szansa odpalenia na laptopie: 6gb ram, karta zintegregowana 1.7gb (tak pokazywało przy instalacji AC 1), procek 2 lub 4 x 2.4GHz
Odpalić odpalisz, ale o komfortowej grze zapomnij. Nie dość, że nie masz dedykowanej karty to jeszcze optymalizacja w tej grze obecnie leży.
Mi poszło na low-medium przy ~30 fpsach z 4gb ramu i 1gb grafiki. Ewentualnie możesz próbować szukać modów na necie, bo już jakieś są. Podobno też nvidia wypuściła sterownik specjalnie pod Watch_Dogsy, ale u mnie niewiele to zmieniło ;d
Jak nie masz DX11, to zapomnij. Sprawdź to, a jak jest, to pośmigasz.
Poza tym podobno nie warto, bo gra jest bardzo przeciętna. Jedynie co, to miasto jest duże, ale za to nieciekawe.
Hm skoro Assassin Creed Black Flag chodził mi na najmniejszych bez ścinania to jakie jest prawdopodobieństwo, że to pójdzie też w miarę spoko ;)?
Takie jak napisałem w drugim poście, tu nawet kompy po 5k łapią ściny "bo tak". Jednak widać, że jesteś napalony/przekonany, że wiesz lepiej - ściągnij i się przekonaj(a jeśli się spodoba to kup). Bo dla każdego w miarę spoko są inne ustawienia grafiki, rozdzielczości i średnia ilość FPSów.
Edit bo jednak szkoda śmiecić temat nowym postem.
Dół#
W przypadku tego, że to laptop to stwierdzenie, że ma kartę graficzną, która jest niededykowana orazmówi bardzo dużo. Dodatkowo sama gra optymalizacją leży, nie wiem czy nie gorzej aniżeli GTA IV po wyjściu i dopiero patche to mają poprawić.Cytuj:
procek 2 lub 4 x 2.4GHz
Ale wiecie, że stwierdzenie karta 2gb albo procesor 3ghz mówi tyle co: jaki masz samochód? niebieski.
Ponoć ta gra bardzo źle działa nawet na kompach za 5k i w górę przez jej chujową optymalizacje
Slabo sie znam na specyfikacji, karta to: Intel premium HD teraz wam cos wiecej to mowi?
Nic nie mówi i po pierwsze to się ogarnij bo wystarczyła chwila w google po wpisaniu "Watch Dogs" żebyś wiedział co jest grane. Optymalizacja w tej grze to kpina, tak jak pisali poprzednicy ścina się nawet na dobrych maszynach, trzeba czekać na patcha (Tak jak było z GTA IV) i wtedy oni poprawią optymalizje, na dniach patch powinien wyjść.
Jak nie grałeś to po cholere się wypowiadasz? Gra jest zajebista, fajne pościgi, fabuła, bronie, sztuczna inteligencja też czasem zadziwia. No ale znowu wejdziesz to tematu o których gówno masz pojęcie i walniesz gówno-posta byleby mięć większego epena. Aż musiałem się tak o tobie rozpisać bo pękałem ze śmiechu z takiego człowieczka ;d
Intel Premium HD - raczej nie pograsz wogóle/pograsz na ścinach na low detalach (WSZYSTKO LOW)
U mnie przy i7 2.4 Ghz 2 x radeon 6990M (crosfire nie działa w watch dogs jak narazie więc gra działa tylko na 1 karcie) i 6 giga ramów gra działa tylko na średnich i to ze ścinami.
Grałem ze 25 godzin w Watch Dogsa no i nie znalazłem w sumie nic co by mi utkwiło w pamięci więc sory, ale pierdolisz - aaaa zapomniałem, nie da się strzelać z samochodu w czasie jazdy :/ chyba, że to trzeba odblokować i się nie znam. Gra jest na 100% lepsza od GTA IV i co do tego to nawet nie ma dyskusji. Natomiast największy syf co odwalili to właśnie optymalizacja - ta leży i kwiczy, po patchu powinno być elegancko.
Fajnie, ale robie misje poboczne i ogarniam więcej naokoło aniżeli główny wątek gry więc może pokaż mi te "bugi i głupie elementy gry" bo może na coś po prostu nie zwróciłem uwagi.