-
Windows 7 - problemy
Witam.
Posiadam System Windows 7 Home Premium 32bit.
Niestety system ten sprawia mi coraz więcej problemów. Nie rozpoznaje prawie żadnych urządzeń ( na innym kompie z xp działają bez problemu ). Są też problemy z grami i programami, które zwyczajnie nie chcą się uruchamiać, chodź u kolegi na win 7 jakiś inny działają.
Mam frameworka, jave, service pack itd.
Jaki system lepiej zainstalować? Mam 4GB ramu i 2-rdzeniowy pentium G (Socket 1150)
-
8.1 update x64 ewentualnie 7 hp x64
jakich urzdzeń konkretnie nie rozpoznaje? długo system już leży? haswell pentium to szacuję max rok ale raczej mniej @Przemo13061995 ; uzasadnij plx, mój celeron g530 z 2gb ramu nie narzeka
-
7 x64, nie ma sensu pakować się obecnie ni w 8 ni w 8.1 imo.
@zakius ;
Ale mnie nie chodzi o wydajność a o to, że microsoft sam nie wie czego chce od tego systemu raz coś dodając raz usuwając. Masa problemów(chociażby dźwiękowe z dupy, już nie wspomnę jak ktoś ma dedykowane karty czy droższe nieplastikowe zestawy grające) czy wydawcy buntujący się tudzież psioczący na ósemkę(Chociaż dużego wyboru mieć nie będą bo co w Europie jak nie Windows, linux? xD).
-
Świeżo po instalacji - jakieś 4 mieś. Temu było ok. 2 miesiące temu chcialem podlaczyc modem usb, ktorego nie uzywalem od miesiaca. System twierdzil, ze ma awarie. Postanowilem zainstalowac ponownie program orange. Niestety po wywaleniu nie chcial sie zainstalowac. Mial oczekiwanie w nieskonczonosc. Oczywiscie na innym kompie smiga. Dzisiaj odebralem kamere usb i karte graficzna. Oba sprzety nie chca sie zaintalowac. Przy probie instalacji sterownikow wywala blad - odmowa dostepu. Co moze byc tego przyczyna?
-
Chociażby brak uprawnień administratora na domyślnym koncie czy infekcja.
-
pierwsze tworzone konto zawsze ma admina, także raczej infekcja
ale jeśli masz możliwość postawić x64 to się nie baw, szkoda kompa krzywdzić tym x86
a jak nie masz to zajrz do sygny
-
Po sformatowaniu komputera i zainstalowaniu Win7 ultimate x64 (nie miałem hp) sterowniki zainstalowały się dobrze.
Na starym systemie nie mogłem nawet uruchomić antywirusa, ponieważ nie miałem uprawnień!!!!
Kamery niestety nie rozpoznaje tylko na moim komputerze, ponadto nie mogę uruchomić gry borderlands 2. Próbowałem z fixami, diretxami itd, ale pomogło tylko trochę. Gra teraz uruchamia się na 2 sek. widzę logo i crash. Przedtem nic się nie działo po kliknięciu na ikonie (próbowałem tryb zgodności itd.)
Chyba wrócę do starego i dobrego XP. Aktualnie pobieram go w wersji 64 bit.
-
Na tym sprzecie raczej sterów nie będzie, w końcu 8 seria i haswell, plyta o ponad 10 lat młodsza od systemu
chcesz to próbuj, ale szkoda czasu
postaw system jak człowiek z pewnego źródła i go nie zasyfiaj randomowymi "fixami" i będzie dobrze
-
Spróbuj wyłączać randomowe procesy, ja nie mogłem odpalić żadnej gry blizzarda,bioshocka i innych przez jakiś śmieszny intel usb 3 monitor.
Pisałem do supportu blizzarda i steama i nikt mi nie potrafił pomóc , sam musiałem na to wpaść.
-
Na początku brakowało mi dll. Wrzuciłem mu co chciał, fixa zainstalowałem i teraz mam to:
http://i57.tinypic.com/2h682dd.jpg
może wiesz jak to naprawić?
-
wywal tą dllke, usuń ewentualne wirusy, powiedz, czego brakuje
-
Wywaliłem te DLL. Po nazwach domyśliłem się, że chodzi o directx 9.0, więc zainstalowałem i po ponownej instalacji gry już niczego nie brakuje. Wyskakuje tylko ten błąd co wyżej.
-
-
Dzięki!!! Wystarczył crack i steam - działa.
Temat raczej można zakmnąć.