Witam. Jaki polecicie darmowy antywirus dla laika zeby mozna latwo bylo zeskanowac kompa i usunac wirusy. Zostalo mi 2 dni ESET NOD32 wiec szukam innnego bo ten jakos mi nie pasuje. Z gory dzieki.
Wersja do druku
Witam. Jaki polecicie darmowy antywirus dla laika zeby mozna latwo bylo zeskanowac kompa i usunac wirusy. Zostalo mi 2 dni ESET NOD32 wiec szukam innnego bo ten jakos mi nie pasuje. Z gory dzieki.
Kazdy popularny jak AVG, Avira czy Avast bedzie ok. Musisz sam sobie potestowac, ktory Ci bardziej pasuje.
Antywirus nie sluzy do usuwania wirusow, tylko bardziej do zabezpieczania przed nimi.
Ps. najlepsze zabezpieczenie to uzywanie mozgu przez uzytkownika komputera.
Avast potrafi sam w sobie wykryć wirusy, albo puścić strasznego zlosliwca i bez pytania później zacząć usuwać wszyskie zainfekowane pliki bez pytania, zamiast leczyć albo chociaż do kwarantanny przenieść
No to wiem ze trzeba uzywac mozgu ;D. Sciagam tylko muzyke bo nawet nie gram na nim. Siedze na necie i pisze na fejsie i koniec ;D.
ogarnij passy do eseta - leży tego pełno
Jeżeli masz oryginalną kopię Windowsa, to takim "lekkim" rozwiązaniem (niekoniecznie najlepszym) jest Microsoft Security Essentials.
Pozdrawiam
Killavus