Witam mam problem z przegrzewajcym sie laptopem z lenovo z500 grzeje mi sie on nie milosiernie kuilem go w grudniu , temperatura procesora oiaga 60-70 stopni ? tez tak maicem oze jakies logi czy cos?
Wersja do druku
Witam mam problem z przegrzewajcym sie laptopem z lenovo z500 grzeje mi sie on nie milosiernie kuilem go w grudniu , temperatura procesora oiaga 60-70 stopni ? tez tak maicem oze jakies logi czy cos?
Trzymasz go na kolanach, kocu, czy na stole? Gdy ja swojego trzymam na kołdrze strasznie się grzeje. Spróbuj wydmuchać kurz z środka sprężonym powietrzem. Jeśli to nie pomoże spróbuj chłodzącą podstawkę na laptopa?
pany, ja ostatnio swojego acera potraktowalem odkurzaczem, najpierw z boku ten syf z radiatora wyssalem a potem od spodu ssanie na wentylator.
przed: laptop po 10-15min grania w battlefielda 2 restartowal sie z przegrzania
po: hasa jak ta lala szafa gra wszystko w pradzie, nawet jak reke na obudowe poloze to nie czuc takiego grilla jak przed odkurzaniem
poza tym jak gram podstawiam ze dwa opakowania po plytach pod niego, zeby wiatraczek od spodu lepiej ciagnal powietrze. Dodam ze laptop ma okolo 2 lat i nie jest jakims demonem obliczeniowym. Ogolnie bylem w szoku ze zwykla prymitywna odkurzaczka jest w stanie tak poprawic dzialanie, wiec polecam
Przeciez 60-70 stopni podczas grania to nie jest duzo, ja podczas gry w lola czy path of exile mam 77-78 stopni i wszystko jest ok.
Nie wiem jak z twoją serią, ale u mojej dziewczyny na g550s, tez byl problem z grzaniem sie, nawet sie wylaczal. Chodzilo o aktualizacje biosa. Zaktualizowalem bios, tym instalatorem od Lenovo i teraz smiga spoko komputerek. Poczytaj na temat biosu do swojego kompa w necie, moze ktos mial problem podobny.
Posty powyżej praktycznie wyczerpały temat
Od siebie dodam że 60-70 st. w lapku to nie tak dużo :P Ja zacząłem się martwić gdy temperatura osiągała 85C, a gdy po paru tygodniach doszło do 96C (!) poszedłem do Reala po sprężone powietrze = problem rozwiązany
dzieki chlopaki za pomoc poleci tam po jakims kwadracie w nagrode. ogolnie zaczelm defragmentowac dysk i robic "usuwanie kurzu" energy mangamentem narazie jak cos sie pogorszy to wezme go do komputerowegoo na sprzeone jak mowicie a i laptop trzymany glownie biurko/kolana. dzieki wielkie!
niemiosiernie to mi sie grzal Acper Aspire . w pewnym momencie 97 stopni bylo;p
spreżarką przelecialem w te dziury bez zadnego rozkrecania. i Bez zabawy w podkladki chłodzące.