Jak w temacie, prosilbym o jakies porady/wskazowki dotyczace expienia na podanym przeze mnie poziomie postaci. z góry dzięki ;)
Wersja do druku
Jak w temacie, prosilbym o jakies porady/wskazowki dotyczace expienia na podanym przeze mnie poziomie postaci. z góry dzięki ;)
Mnie się całkiem fajnie latało na darashia d lair (same dragi), powinieneś tam wyciągnąć koło 80k/h bez prem stamy jeśli będziesz miał resp dla siebie (ewentualnie ktoś jeszcze koło twojego lvla może tam być, nie powinniście sobie przeszkadzać). Możesz próbować peninsula za tp i ancienty, exp miałem porównywalny wszędzie w sumie.
Ed/MS od 40-50 NAJLEPSZY exp ma na bb island i nie ma nic lepszego.
Na premce i voucherze robiłem tam 1,2kk/h.
Czyli bez vouchera 500k robisz tam luźno, prawda, lvlownie tam trochę kosztuje, ale nie napisałeś czy masz kasę, czy nie.
Ale przecież i tak postać zarabia więcej juz na tym 100 czy 150, więc lepiej wpakować 1kk do tej 100 i mieć spokój, później bić jakieś wary czy lizaki dla profitu niż na 50 męczyć się na jakichś ancientach i profitując 5k na hunt. :P
Mało tego, jak robisz taski na bb to z bossa może Ci polecieć Maxilla, która akrat u mnie jest warta koło 1kk~ więc wszystko się zwraca. ; d Ale wiadomo to zależy od szczęścia.
Pozdrawiam.
Jakieś protipy z czym tam iść i jak bić? @Funciek ;
gfb i oro
niektórzy wolą ava bo ubijasz od razu ds'y
tylko na watera uważaj bo potrafi ładnie piznąć
@aien
no wlasnie ze wzgledu na dsy proponuje tylko i wylacznie ava, nie ma co z gfb imo tam isc
na 50 lvlu mozesz miec dobra jazde tam, ogolnie lurujesz ile sie da tego i bijesz avalanche z ta mala uwaga ze musisz miec zawsze mane na utane vid albo ringa gotowego gdyby bylo tego za duzo i dsy mialy cie trapowac. nie raz ratuje to zycie :p
teren jest 'zdradliwy', duzo krzaczkow przez ktore nie przejdziesz i czesto mozesz przez to wpasc w trapa. jak wejdziesz schodkami na wyspe juz to expisz idac w lewo, potem sobie jak dojdziesz do rzeczki w dol idziesz i wybijasz troche tego i potem wracasz.
jak zapuscisz sie dalej to spotkasz water elemenetale ktore moga cie ladnie przekopac bez helmeta tam + prawo dol od wejscia masz gsa, tez radze go nie bic bo waste czasu
jezeli bedziesz obsidianowal bonebeasty + bedzie ci lecialo to nie ma waste, nie wiem czemu tak ktos pisze.
@Up
Bo to raczej typowo miejsce do PG, ja tma nigdy loota nie zbierałem z niczego, jedynie z liczów shieldy czy jakis b robe, p armory czy kasa czy addon itemy/creature products nie zbierałem. Ale jeżeli tam ktoś idzie nie robić PG tylko sobie spokojnie expić, to na zero z postmanem powinien być luźno.
Bić oczywiście Ava + gran frigo hury później.
Mapka wygląda tak:
http://screenshu.com/static/uploads/.../sp/sczw3p.jpg
To skreślone nie patrz, tam jest pochodnia do eventu, a nie znalazłem innej mapki. xD
Czarne kółeczko to tam jest zejście na -1, nic strasznego pare scrypt chamblerów pod Tobą, wyżej dopiero jakbyś szedł w górę to masz 2 bb, tam też jest dziura na -2, ze 2 dsy, scrypty 1 bb chyba~ więc też jakoś trudno nie jest, w prawo 2 necro i też taki syf jak scrypty, vampy, dsy. Pójdziesz, zobaczysz. :P Od 50 już można tam luźno latać sobie, na zejście niżej (lich hell) polecałbym trochę większy poziom (nie zapomnij o kilofie).
Linia czarna, to teren gdzie nie powinieneś już iść, jeżeli jesteś Edem, tam są 2 bodajże water elementale, dla msa to świetna sprawa, rzucasz vis hura i potworka nie ma, a Edem ciężko to ubić z samego exori vis, ja tam nie schodziłem.
Co do GSa On jest tak mniej więcej w dół od schodów którymi wchodzisz na wyspę, ja go zawsze biłem tzn zaznaczałem go rodem i rzucałem ava lurując więcej mobów, On padał przy okazji, jak coś to tam mu rzuciłem exori flama i zdychał, a często mi silki leciały, ze 3 lootnąłem.
Ogólnie na początku jest ciężko, jak widzisz, że biegnie do Ciebie z 10 potworów, ale później się przyzwyczaisz i kontrolujesz co i jak, więc polecam. Możesz jeszcze wziąć blessed vooden stake, bo są tam ze 2 czy 3 vampiry, w lich hellu chyba też pare jest.
@A i polecam jeszcze sobie tam zacząć task na necro po tym 60, już powinieneś lich hell ogarniać, a tam dużo priestów i necro, więc task fajnie wpada przy okazji, więc też plus.
Ok czyli latać tam powyżej linii i ewentualnie schodzić na lich hell. Pójdę tam po skończeniu tasków na ancienty, więc akurat wpadnie 60 - powinno być git?
Słyszałem właśnie o tym, a pytanko 65 ms workery(ogólnie klepie od 45) czy polecacie dalej bb island?
Workery duo cięższe jeżeli chodzi o trudność w expieniu, ze 2 przy Tobie + dobry kamień od reszty i leżysz (oczywiście jeżeli lurujesz z 5 na siebie i bijesz z gfb/thunderstormów/vis hurów/ue).
Padłem tam wieeeeele razy.
Na bb island wydaje mi się lepszy exp, miałem max 1,2kk na voucherze i staminie, na workerach z 1-1,1kk~ bodajże, ale tam chociaż coś loociłem, zawsze jakiś wh spadł czy spiqed to miałem trochę kasy więcej, ale osobiście wolałbym bb island.
Większy exp trochę, mniejsza szansa na deskę, task.