-
Klawiatura w laptopie
Siemano, niedawno zdarzyło się, że wylałem browara na laptopa i od tego czasu jestem zmuszony do używania oddzielnej klawiatury podłączonej pod usb, bo ta wbudowana nie działa, tzn. niektóre przyciski nie działają. Orientuje się ktoś jaki jest koszt naprawy? Czy wystarczy wymienić samą klawiaturę czy coś jeszcze? Laptop to Sony Vaio VGN-FW51JF.
-
oddaj do serwisu niech wyczyszcza plyte glowna z cieczy
-
Ile to może kosztować? Wiem, że dokładnej ceny mi nikt nie poda, ale jakieś widełki.
-
klawa do niego ze stowke musialbys zygnac, do tego czyszczenie plyty ze stowke, poltorej, jak masz jakiekolwiek pojecie to sam go sprobuj rozebrac i porob zdjecia plyty dobrym aparatem.
-
Miałem identyczną sytuacje(browar wylany na klawiaturę i działające tylko niektóre przyciski), tyle tylko że asus A52F. U mnie koszt nowej klawierki to 60 zł było. Z allegro zamówiłem klawiaturę która pasowała, sam wymieniłem i teraz śmiga jak nowa.
-
A za pol roku plyta do wymiany xD
-
Miałem identyczną sytuację, klawiatura to nic gorzej jak płyta główna też zalana. Koszt 320 zł wymiana klawiatury i naprawa płyty głównej w moim wypadku. Radziłbym do serwisu zanieść.
-
jak ktos ma pecha to kropla wody zrobi korozje na stykach, a piwko to juz w ogole sieje rozpierdol na ukladach, o ile nie ma zwarcia to najpierw korozja, urwane pady, a potem sprzet do kibla :)