-
Cichy dźwięk w laptopie
Hej. Mam asusa x550vc.
Od wczoraj bardzo sciszył się dźwięk, aby cokolwiek (ale nadal słabo) słyszeć muszę ustawić w menadzerze realtek hd audio słyszalność na lewą lub prawą słuchawkę (ew. głośnik), bo jeśli jest suwak po środku - słychać szumy, trochę muzyki, a głosu np wokalisty nic.
Ew. przy oglądaniu filmu słychać trochę podkład muzyczny, a głosów nic.
Odinstalowałam sterownik, zainstalowałam nowy, zaktualizowałam wszystkie sterowniki. Nie ma poprawy.
Miał ktoś tak?
Wie ktoś jak to naprawić?
-
Instalowałaś wczoraj COKOLWIEK?
W panelu realteka spróbuj poszukać ustawień dźwięku przestrzennego, ustaw na stereo
To samo w windowsie
-
Miałem tak, ale na zew. głośnikach. Jack był walnięty. A to w głośniczkach lapka tak się dzieje?
-
Nic nie instalowałam zakius. Dzięki za radę, niestety nie ma opcji takiej, ale zwiększyłam wszystkie suwaczki przy definicji wlasnego dzwieku i jest nieco głośniej, choć dalej musze trzymać suwak po lewej lub prawej stronie ;d o dziwo druga sluchawka tez wtedy dziala, ale to nie jest taka glosnosc jaka byla. Zajrzalam do dzwiekow windowsa i tez sie nieco poprawilo, thx :)
no ale przynajmniej wyraznie slychac, nie tak dobrze jak przed zrypaniem sie, ale poki co w miarę
Abe - w głosnikach i w sluchawkach jest tak samo
lipa, jesli to cos z jackiem x/
-
Mam nowy problem. O ile głos w miare daje radę (bo slychac srednio jesli ustawi sie slyszalnosc na jedno ucho, polowa slyszalnosci za czasow swietnosci), to... nie dziala mikrofon :| a działał
nie mam pojecia skad te problemy, nic nie sciagalam, mozliwe ze to sie wiąże z problemem z glosnoscią, bo nie sprawdzalam wczoraj.
Jesli rozmawiam na skype, to druga strona slyszy szumy,gdy wyreguluję suwak w realteku na lewo albo prawo, to szumow nie slyszy i mnie tez, calkowita cisza.
w ogole w trakcie rozmowy głównego suwaka glosnosci nie moge przesunac, wraca do pozycji mniej wiecej początku, stad moze jest za cichy mikro.
Pewnie jak podlacze zewnetrzny mikrofon bedzie tak samo, wystarczy porownac sluchawki i glosnik, ech...
Nie usmiecha mi sie oddawac laptopa do serwisu, powinnam w nim cos wymienic?;/
ps. jak robie test mikrofonu to tez nic
-
Na moje oko po prostu karta dźwiękowa jest uszkodzona, czyli do wymiany. Jeśli znasz jakiegoś muzyka to pożycz od niego dowolny interfejs gitarowy (zewnętrzna karta dźwiękowa), podłącz do lapka, słuchawki do interfejsu i będziesz wiedziała czy to karta czy coś innego ;)
-
Thx :D naprowadziłeś mnie, poklepałam nad tą kartą i już wszystko działa
mozna zamknac