-
Fps Dropy
Witam.
Może ktoś mi wytłumaczyć owe zjawisko ? Początek laptopa po 150-170 fps w lolu wszystko elegancko śmiga. Wchodzi ostatni patch 4.3 i mam takie fps dropy. Max 120 fps przy starcie rozgrywki a przy graniu raptem tylko 80-90. A czasami(dużo akcji na ekranie tf itp.) spada aż do 40-50 co nie powinno się dziać ponieważ posiadam laptopa Msi ge 70/ geforce gtx 750 2gb/procek i5/8gb ramu.
Usunałem pando media booster/nvidia geforce exprience. Wyłączyłem w opcjach karty synchronizacje tak samo jak i w grze .
Takie jajca robia sie na medium jak i na high i nie wiem jaka jest tego przyczyna. Myślalem również ze mam stary sterownik i rzeczywiście tak było albo po zainstalowaniu nowego wcale nic sie nie poprawiło.
Tak wiem że do grania wystarczy tylko 60 fps. Możliwe że coś mi sie stało z ekranem laptopa?
-
mialem podobna sytuacje, sciagnalem cc cleanera, i z powortem jest 60 fpsow, gladko chodzi
to taki program ktory male, niepotrzebne pliki usuwa ;)
-
moze temperatura? coretemp ściągnij i sprawdz max temp
-
mam to samo ;d temperatury sprawdzałem, są w normie. nie mam pojecia czego moze to byc wina
-
Ja tez mam problemy z plynnoscia, z tym ze w moim przypadku jest to 0-2 FPS przez pierwsze 2 min gry a potem stabilne 350-400FPS. Na szczescie mam tak tylko przy pierwszej grze w danym dniu wiec zawsze sobie ja "laduje" na customie. ale jak zapomne tego zrobic to porazka, bo stoje na spawnie i tylko widze jak co 15s przeskakuje klatka i ludzie mnie pinguja zebym sie ruszyl XD
-
Długo masz ten laptop? jeśli około pół roku to na wylotach powietrza jest już taka warstwa kurzu że skutecznie to powietrze blokuje karta się grzeje i stąd fps dropy. Jeśli to nowy lapek to japierdole nie wiem
-
-
Rok temu - 200 fps w lolu na high detalach. Teraz stałe 30 fpsów.
O co chodzi?
<zrobiłem to co w poście up>
-
jeśli ktoś ma laptop lenovo i ma problemy z fps dropami, to przeczyśccie go w środku z kurzu, jebnijcie formata(zapobiegawczo) i nie instalujcie tych programów od lenovo typu: energy managment itd bo strasznie mulą komputer :)