-
Profesja do huntów z ms
Witam,
Chciałbym się poradzić odnośnie wyboru postaci do huntów z kolegą który ma ms(jeszcze dość niski lvl, ale zmiana nie wchodzi w grę). Zastanawiam się pomiędzy ek i rp jednak nie mogę się zdecydować którą postać wybrać. Świat pvp. Mam już palka ze skillami 65/50 jednak rozważam zrobienie knighta od zera. Tylko zbytnio nie chce mi się skillować i w związku z tym nie wiem do ilu skilla bym musiał wbić ręcznie żeby móc już coś pograć i potem pozwolić sobie już tylko na offline training.
Podsumowując
1)Jaka profesja do huntów z ms
2) Jeśli ek to do ilu minimalnie wyskillować ręcznie przed kupnem pacca
-
Jeśli ek to miesiąc grać rp zostawiając tamtego samemu sobie i wtedy już leci jak szalony. Imo rp lepiej da radę, nie musi stać i dobrze się leczy także będziecie sobie po prostu razem biegać, byle ms nie ściągnął zbyt wiele na siebie
-
Na hlvlu czyli koło 300 ms i rp zajebista kombinacja bo:
- rp sam się leczy, czasami uh od msa
- ogromne obrażenia aoe z mas sana i vis hurów/run msa
Ale jeżeli chcecie wbić jakieś 150lvle to już lepiej nawet 2 magiczne zrobić, ekiem z msem średnio się expi bo ek musi się leczyć sam (ogromne waste potków), albo uhami od msa (czasami ciężko trafić, ułamek sekundy może zadecydować o życiu, minusem też jest, że wtedy nie może bić z ava/gfb bo ma cd na runy przez uhy).
Póki macie małe lvle to wiadomo, najlepiej klasycznie ed + ek zrobić i sobie orać razem.
Jak mierzycie w wysokie lvle (w chuj czasu) to ms + rp świetnie sobie radzą.
A jak nie chce się koledze od nowa zaczynać to rób msa/eda i będziecie sobie razem expili na shared.
Skile to raczej kwestia indywidualna, niektórzy nie mogą expić z 80/80 bo za mało, a inni na 100 mają po 70/70 i im to wystarcza, ale w czasach offline treningu to i tak wbicie 100 to tylko kwestia czasu, poskiluj do 60/60 albo 70/70 (chociaż w sumie lepiej zostawić na 3 nocki i mieć to bez męczenia się) i dalej na offline co noc.
-
imo najlepszą kombinacją jest ms + ms. jednak jeżeli rozważasz tylko rp/ek to lepiej rp.