Witam,
nie owijając w bawełnę. Mój kolega ( chciał zostać anonimowy ) nagrał swój pierwszy bit i byłby wdzięczny za uwagi ;)
https://soundcloud.com/alex-fortune-2/kropla-krwi
Dzięki z góry!
Wersja do druku
Witam,
nie owijając w bawełnę. Mój kolega ( chciał zostać anonimowy ) nagrał swój pierwszy bit i byłby wdzięczny za uwagi ;)
https://soundcloud.com/alex-fortune-2/kropla-krwi
Dzięki z góry!
nie dziwię się, że chciał zostać anonimowy.
i oby ostatni
nawija jakby jeszcze znieczulenie od dentysty działało
po pierwsze to i tak wiadomo, że to twój kawałek, tylko napisałeś, że 'kolegi' by w razie ośmieszenia się wyjść jakoś z tej sytuacji
pewnie jakby się wszystkim spodobał to byś napisał coś w stylu ' hehe, no chłopaki, to jednak mój kawałek, bałem się opini heh ;]] ;pp ;)))'
po drugie słabe
edit. i chyba ten kawalek wyjasnia, ze rap to nie muzyka dziekuje pozdrawiam
sam tak podejrzewam chociaż pewności nigdy mieć nie będziemy. nie próbuj wychodzić na tego co wie najlepiej bo wychodzisz na kretyna. a jeśli nadal chcesz się spierać o to czy rap jest muzyką zapraszam do tematu gdzie było to roztrząsane i do lektury mojego postu oczywiście. prosiłbym o tolerancję i wyjęcie ch^ja z ucha/ew. tyłka czyt. dupy.
@top
chujowe pozdrawiamzanim zaczniesz (czy tam twój kolega znajomy w/e) rapować, czy w ogóle pisać teksty polecałbym poczytać minimalnie o sztuce rymowania. rzeczy typu ilość sylab na wers, dopasowanie wersu do rytmu, intonacja, artykulacja, i poprawna wymowa (chyba przede wszystkim).
[y]mCYuYfEYC8U[/y]
To chyba jedyny sensowny komentarz. Jak chcesz nagrywać, to sobie nagrywaj, może kiedyś coś z tego będzie, ale na litość... nie wrzucaj pierwszych dwustu pięćdziesięciu kawałków(co najmniej!) nigdzie, bo to nie ma żadnego sensu. To tak jakbym ja teraz chwycił gitarę, mimo że nigdy się nie uczyłem grać, pobrzdąkał coś, pozawodził, mimo że nigdy się nie uczyłem śpiewać, wrzucił na yt pod tytułem "moja pierwsza ballada" i oczekiwał nie wiadomo czego. Nie wiem kurwa czemu, w rapie jest cała masa typów, którzy nagrają pierwsze swoje kawałki, od razu wrzucają do neta i już by płytę wydawali i chuj lecimy z tematem. Jak chcesz dobrze grać na jakimś instrumencie, albo śpiewać, to zaczynasz od nauki podstaw, a nie od szukania publiki. Tu jest tak samo.
'piszę nie dawajcie rapu online
dopóki rymy dobre nie będą stanowiły tu rutyny
inaczej zrobicie sobie jakiś z dupy image
nawet nie odpiszą "dzięki" te sukinsyny
robisz coś chujowego w pizdu?
to lepiej niech to gówno nie opuszcza twardego dysku'
Najlepiej podsumowuje.
cusz za pszyspieszenia, bedzie z Ciebie maszin gan
A tak serio, to zgadzam sie z reszta, pocwicz, cwicz, pisz przede wszystkim, a moze kiedys usłyszymy Twój feat z kaenem np :) to juz prestiz