Witam, kupiłem nowego laptopa, jednak nie ma na nim żadnych sterowników (ani do USB, ani do RJ-45, ani do kart sieciowej itp. (oryginalny Win7). Jak mogę je zainstalować ?
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam, kupiłem nowego laptopa, jednak nie ma na nim żadnych sterowników (ani do USB, ani do RJ-45, ani do kart sieciowej itp. (oryginalny Win7). Jak mogę je zainstalować ?
Pozdrawiam.
Ściągasz je ze strony producenta laptopa. Zazwyczaj cały komplet dostaniesz, jak nie to na stronach producentów podzespołów.
Nagrywasz na płytkę CD/DVD. Po zainstalowaniu systemu operacyjnego odpalasz instalacje jednego po drugim. Chyba powinno się zaczynać od sterowników płyty głównej, karty graficznej (?)
Nie instaluj wszystkiego ze strony producenta.Instaluj tylko grafikę,dźwięk,kamerkę,lan,wifi i ewentualnie czytnik kart pamięci. To wszystko. Reszta jest niepotrzebna.
Z reszta podaj model laptopa,podam Ci linki do wszystkiego.
Model to Lenovo B575. Udało mi się zainstalować stery do RJ-45 i zaktualizowałem Win7 i większość sobie sam pościągał. Teraz brakuje mi tylko tych 4:
- BCM20702A0
- Kontroler magistrali zarządzania systemem
- Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej
- USB2.0-CRW (ten podobno odpowiada za czytnik kart pamięci)
Ale wyglądają one trochę dziwnie (Win7, jak wejdę w panel i urządzenia mówi mi, że tych właśnie nie ma, ale znaleźć ich też nie może). Generalnie wszystko chyba działa (nie sprawdzałem jeszcze tych kart), jest sens ich szukać ? Za co one dokładnie odpowiadają ?
Dzięki i Pozdrawiam.
slimdrivers powinien sobie poradzić..
Z tego co czytałem to ludzie mają jednak o nim mieszane uczucia xd
Jest jakaś opcja druga ? Znalazłem support oficjalny lenovo ze sterownikami ale tam jest to opisane tak fatalnie, że labo zwyczajnie nie działają (sprawdzałem parę) albo ich nie ma.
Są jeszcze jakieś opcje ?
Pozdrawiam.