Witam, każdego fana tej serii powinien zainteresować fakt, że DKI na gog.com jest za FREE a DKII jest za 1,5$!
POLECAM!
A ja mam pytanie, czy da się całkowicie spolszczyć DKII? Gra bez tego wyśmienitego lektora już nie taka sama :D
Wersja do druku
Witam, każdego fana tej serii powinien zainteresować fakt, że DKI na gog.com jest za FREE a DKII jest za 1,5$!
POLECAM!
A ja mam pytanie, czy da się całkowicie spolszczyć DKII? Gra bez tego wyśmienitego lektora już nie taka sama :D
Nie da się. Jakiś czas temu chciałem odświeżyć sobie pamięć i zainstalowałem DK2. Oryginał, płytka bez rys, ale na win7 nie chciał się włączyć, a jak jakoś się włączył to grafika była zglitchowana. Kupiłem na GOG Dungeon keeper 2 bo tam jest specjalna spatchowana wersja pod nowe komputery, ale nie udało mi się jej spolonizować. Ani przeklejenie spolszczenia z mojego oryginała, ani wklejenie gotowca z neta nie pomogło bo gra nie chciała się włączyć. Oryginalny lektor jest całkiem spoko ;d
Po południu też kupiłem dwójkę za te 1,5$, a teraz mam juz za sobą pare godzin gry :D Niestety w wersji angielskiej, chociaż to nie jakaś duża strata bo jest równie dobra jak polska, włączając w to lektora. Próbowałem na różne sposoby kopiować spolszczone pliki z różnych wersji ale za każdym razem gra nie chciała się uruchomić.
Angielska wersja jest tak spatchowana że bez problemu powinna działać na win 7
Oj Panowie, nie jestem specem od komputerów ale mam płytkę z KOMUNII JESZCZE moje pirackie DK 2 od wujka, porysowana a mi ruszyło :) Jedyny mankament to zacinki i zwiechy co 30-40min (zapisuje co 10 min grę xD) ale huj, postaram się grać w Angl, ponieważ nie jestem w domu i nie będę przez najbliższy tydzień :) jak wrócę to sobie znowu zainstaluje, bo uwielbiam te komentarze... przypominają mi beztroskie czasy i mój pierwszy wymarzony komputer <3
ta gra ma po prostu zajebistą grywalność, a wyszła 15 lat temu
Skoro ma taką grywalność, jakaś firma kupiła by prawa i zrobiła III część i zarobiła miliony, najwyraźniej coś stoi na przeszkodzie. Są 2 krypto sequele, jeden nawet zajebiście podobny, ale BETA... jakby się rozwinął to bym grał, ale zobaczymy.
A czy Dungeons nie jest kontynuacją ?
@mTr. Nie jest. Dungeons jak i Dark lords to porażka.
Jest pełno świetnych produkcji, które prawdopodobnie nigdy nie doczekają się sequeli. Choćby Dungeon keeper, Arcanum, Planescape czy Psychonauts. Prawa do epickich gier leżą w rękach ludzi, którzy nie zamierzają ich sprzedawać, a sami też nie zajmą się wznowieniem serii. Trzeba znów czekać na jakiś boom jednego gatunku gier bo aktualnie rynek premier jest dość zróżnicowany.
btw.
Jaka gra będzie miała niedługo premierę? Jakaś zajebista strategia / rts ?? Coś jak ostatnio każdy czekał z ręką w majtkach na Diablo II.