-
Angielski
Yo torgi, ostatnio miewam sporo wolnego czasu to też wymyśliłem sobie, że z tego powodu zabiore sie za poprawienie swojego anglika i ogolnie ciekawy jestem czy moglibyscie polecic jakis skuteczny sposob ktory w jakims stopniu pomogl wam w rozwijaniu swoich umiejętnosci. Co moge powiedziec o swoim angielskim? chyba tylko tyle ze rozumiem prawie wszystko, choc zdarza sie ze czasem nie zajarze jakiegos slowa i w mowie tez czasem branie mi slowa, ale ogolnie dogaduje sie git. Uzywacie jakiś programow do nauki, slownikow, chodzicie do szkol jezykowych? Jestem otwarty na wszelkie propozycje
-
Od siebie polece Ci angielskie filmy bez napisow czy lektora ;d Moze to glupie, ale jak gralem w tibiale i na vt sie siedzialo z angolami to strasznie duzo sie szlo nauczyc ;d
@down
Dobrze widzisz.
-
Czy mi się wydaje, czy widzę w ciągu tego tygodnia już czwarty temat nt angielskiego?
-
ja sporo podszkolilem swoj angielski na graniu z ludzmi z innych krajow i gadaniu na skype po angielsku i moge to polecic
-
ale bardziej ciekawy jestem tego czy ktos wyuczyl sie anglika perfect w jakis powiedzmy domowy sposob, bo w tej chwili nie mam opcji wyjazdu na wyspy zeby na biezaco spikac i zaskoczyc z anglikiem, na platne kursy szkoida mi kasy, a jakies materialy do pobrania czy cos by mnie poratowaly bardzo
-
Nigdy się angielskiego nie uczyłem. Miałem zajęcia, owszem, ale żeby poświęcić na to jakiś czas? Jak się ogląda anime to trzeba chociaż czytać ze zrozumieniem to jakoś idzie. Poza tym gry.
A tak poprawić to oglądaj filmy i czytaj książki.
Oczywiście też kwestia tego, czy chcesz angielski czy amerykański, bardziej oficjalny czy codzienny