-
Pc-telewizor.
Chciał bym podpiąć dekoder "telewizja N" pod monitor który jest jednocześnie podpięty do komputera. Przełączać się między dekoderem a kompem. Problem jest w tym że to wszystko musiało by iść przez komputer nwm jakąś kartę na pci z jakimś wyjściem na tv czy co kupić ? Może przez HDMI się da i do grafiki ? Nie wiem czy to możliwe? Jeśli coś nie jasne to się rozpiszę bardziej dokładnie. :)
-
Zalezy jaki masz monitor. Jak masz w nim dwa wejścia HDMI/DVI to po problemie. Kompa przez DVI a do HDMI podepnij dekoder. Nie wiem jaki masz monitor to dokładnie nie napiszę. A przełączać będziesz się guzikiem na monitorze, pozwalającym wybrać źródło sygnału. Nie wiem gdzie tu problem widzisz.
-
ja widzę tu problem bo mam stary monitor :P i takiego guzika nie ma :P http://reviews.cnet.com/lcd-monitors...-32066074.html
-
poszukaj tego guzika, bo być musi. Może przez menu monitora się wybiera źródło. Monitor faktycznie takise. Żeby mieć to co chcesz musisz podłączyć kompa przez VGA a dekoder przez kabel dvi-hdmi
-
Miałem podobny monitor, przycisk zmiany źródła masz drugi od lewej z tego co pamiętam.
PC podłączasz po VGA, N-kę podłączasz przez przejściówkę HDMI->DVI do DVI w monitorze. Masz obraz, ale jesteś w dupie z dźwiękiem ;d
Nie wiem jaki masz dekoder do N-ki, ale powinien mieć wyjście miniJack słuchawkowe, ew. CHINCH stereo, no ale wtedy i tak albo za każdym razem przełączasz głośniki pod tuner, albo puszczasz kablem pod audioin w pececie i musisz mieć włączonego peceta żeby słyszeć dźwięk z N-ki, co mija się z celem.... Ja stosowałem trzeci sposób - zmajstrowanie sobie przełącznika źródła dźwięku na 3 przełącznikach(L, P, masa) - w jednej pozycji masz N-kę, w drugiej pc.
-
pomogłeś mi z tym przyciskiem bo nie wpadł bym faktycznie działa :) a dźwięk już wcześniej sobie ogarnąłem :P największym problemem było zmienianie źródła :)