Mam laptopa ASUS k52n, procesor AMD V120 2,2~ Ghz
Temperatura procesora to 80 stopni. Mam się martwić? Jeśli tak to co mam zrobić? ;/
Wersja do druku
Mam laptopa ASUS k52n, procesor AMD V120 2,2~ Ghz
Temperatura procesora to 80 stopni. Mam się martwić? Jeśli tak to co mam zrobić? ;/
kupic moze jakas podstawke chlodzaca
I nie uzywaj go zbyt dlugo trzymajac na kolanach.
Mozesz tez sprawdzic czy nie masz wirusow, czy cos Ci nie obciaza systemu.
nie mam wirusow i nic nie obciąża, sprawdzalem, wyczyscilem system roznymi ccleanerami itp.
ogólnie jest tak, że przy normalnym uzytkowaniu typu facebook albo nauka z pdf'ów to temperatura wynosi jakieś 65C, a gdy teraz mam włączoną grę+windows media player+firefox to temperatura skacze nawet do 82C
sprobuje jeszcze sprezonym powietrzem troche wyczyścić z zewnątrz co sie da no i moze tą podstawkę kupię ;o
Wymienić pastę termoprzewodzącą? I najlepiej wyczyścić powietrzem po rozkręceniu.
Rozkrec, wymien paste i termopady usun kurz z wentylatora.
ja mam codziennie po 82 stopnie nie zaleznie co robie, nawet jak siedze na przegladarce, kupilem podstawke chlodzaca z 2 wiatrakami i dalej to samo hehz, na razie sie nic nie stalo
Narazie... Zrób jak koledzy wyżej radzą bo spalisz procka i będzie płacz i zgrzytanie zębami.
podstawka chłodząc to rozwiązanie na chwile a problem trzeba rozwiązać inaczej. Wyczyść chłodzenie i zmień pastę.
odkryłem, że przez trochę nieszczelne okno (jak się przyłoży dłoń pod okno do szpary to czuć mocno zimno) i ciągnący zimnem parapet temperatura obniża się o pare stopni od razu po położeniu tam laptopa ;d