-
Wolny internet
Dzisiaj wymieniałem płytę główną, podłączyłem kabel od internetu, poinstalowałem sterowniki, dostawca mi skonfigurował internet od nowa na podstawie adresu fizycznego karty który mi wyskoczył po wpisaniu ipconfig /all w cmd.
Problemem jest to, że pobieranie przez firefoxa czy teraz w kliencie lola osiąga zawrotną prędkość 10-20 KBps. Plik ważący 30mb ściąga mi się już godzinę.
Na speedtest.net niby wszystko jest ok, 6 mega download 3 upload .
Ma ktoś pomysł co jest źle?
-
wymieniłeś tylko płytę główną ta? czyli system zostawiłeś? Na pewno odinstalowałes sterowniki od starej płyty i zainstalowałeś wszystkie od aktualnej? Masz najnowsze stery? co to wgl za płyta?
-
Płytę główną, RAM i procek. System jest ten sam co przed zmianą czyli Vista Home Premium 32 bit.
Po zamontowaniu nowych części wsadziłem pendrive z systemem - tam w wyborze na której chcę partycji zainstalować wziąłem opcje "format" przy każdej z partycji, potem zainstalowałem system na C. Ściągnąłem program SlimDrivers, stamtąd pobrałem sterowniki i te których mi brakło (np do karty graficznej) ściągnąłem sam.
Płyta to MSI H81M-E33
-
Z tego co widzę, nie ma do pobrania sterów pod vistę, może to jest problemem? ;d anyway jak można viste używać.. to jest najgorszy windows ever.. już lepiej byś 7 zainstalował xd btw. system 32 bit? ile masz ramu?
http://pl.msi.com/product/mb/H81M-E3...=Driver&os=All
Spróbuj może zainstalować manualnie stery do tej płyty, ściągnij z tej str, tylko nie wiem czy będzie działać na viście... ale spróbować możesz, ewentualnie poszukaj pod viste stery
-
Dziwi mnie to że włączyłem teraz np torrenty i bez problemu leci 700kbs, tak samo na steamie
-
to najwidoczniej dostawca musi sobie w chuja lecieć, skąd masz internety?
Czyli torrenty / steam leci normalnie a tylko przez mozille jak pliki ściągasz to jest tak wolno?
-
Przez jakąkolwiek przeglądarke+patcher w lolu tak samo pobierał mi po 20~kb
Co do ramu mam 4gb