-
Nokia Lumia 625
Witam, moja mama zdecydowała się wreszcie na zmianę sieci i telefonu. Na razie wybór padł na Orange. Mojej mamie w kwestii telefonu zależy na dwóch rzeczach, aparacie (aby był jak najlepszy) i gps'ie. Jeśli chodzi o GPS'a to musi być on naprawdę dobry. Ja mam Xperie U i gps jest tragiczny, jednak moja mama jest przewodnikiem i potrzebuje czegoś naprawdę dobrego i niezawodnego.
Czy Nokia Lumia 625 sprostała by jej oczekiwaniom ?
Czy te nowsze Nokie mają własną darmową apkę do nawigacji nie wymagającej internetu czy trzeba by było jeszcze oddzielnie kupić jakąś dobrą aplikację do nawigacji ?
Czy ta Nokia Lumia 625 jest ogólnie dobra ? Czy może w Orange za abonament 70 zł idzie znaleźć coś lepszego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
@Edit: Czy na przykład Sony Xperia M nie była by odpowiedniejsza ?
@2Edit: Chociaż teraz widzę, że M'ka ma o wiele gorsze zdjęcia :/
-
masz osobny dział do telefonów to po pierwsze... kiedyś jak sam wybierałem telefon pod nawi to był tylko android bo lumie nie miały tego gps działającego jeszcze w polsce... jak jest teraz to nie wiem, ale na androidzie spokojnie możesz zainstalować sygica z ipmartu (HEHE) i wsio :)
btw. większość androidów w tym przedziale cenowym ma słaby aparat w porównaniu do lumi
-
Abonament za 70 złotych z telefonem za 700 stówek to moim zdaniem rozbój w biały dzień. Zapoluj na kupony do orange obniżające abonament o 30% (czasem na allegro można kupic za 2 dyszki) albo kup telefon na allegro i do tego jakaś karta w nju/redbull/virgin.
-
Sorka, że nie zauważyłem działu :/ Jakby jakiemuś modowi chciało się przenieść to poproszę :P - Zrobione, Vadim.
A to w takim razie inaczej, czy ta Nokia Lumia 625 ma własny program do nawigacji GPS ? Czy jest to dobry program ? Czy może ona ma tylko moduł a program jakiś sam musiałbym znaleźć ?
Czy ogólnie do nawigacji GPS lepiej będzie służyć ta Nokia czy jakiś smartfon z androidem ?
Pozdrawiam.
-
Teraz już nie ma takich różnic w nawigacjach, ale ta nokia ma darmowy, dobry program do nawigacji offline i do tego calkiem dobrze powinna sie sprawdzic. Ale ogólnie każdy telefon lepiej by nawigował, gdyby miał agps- ja uzywam tego w kazdym i naprawdę każdy sobie radzi z nawigacją bez problemow, a byl okres ze potrzebowałem tego (kurier i dostawca pizzy podczas wakacji)
-
Hmm, myślałem, że agps to jest taki gorszy gps który nawiguje nie za pomocą satelity tylko stacji radiowych przez co jest mniej dokładny ?
W każdym bądź razie ta Nokia Lumia 625 ma chyba obydwa: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/lumia625/
Co o tym sądzicie ?
-
poczytaj lepiej na jakimś forum opinie o gps bo często w takich telefonach to działa bardzo tragicznie
-
Kurczę, a mógłbyś zarzucić jakimś linkiem ? Bo nic konkretnego nie wygoglowałem, a w przypadku wideo-recenzji też jakoś mi się to w 100% nie wydaje wiarygodne xd
Pozdrawiam.