Siemano all! Mam do was prośbę, poleci mi ktoś jakiś tani, a zarazem dobry VPS z Windowsem? Z góry dzięki za pomoc lub informacje - pzdr.
Wersja do druku
Siemano all! Mam do was prośbę, poleci mi ktoś jakiś tani, a zarazem dobry VPS z Windowsem? Z góry dzięki za pomoc lub informacje - pzdr.
Pytaj BBsrv mam od niego 3 vpsy z tym że już nie sprzedaje :p ale na hasło "MICHAŁ ALE Z CIEBIE ZAJEBISTY KODER" może coś Ci sprzeda
exone.pl
Co do exone.pl mam różne oceny.
Obecnie mam u nich vps'a z windowsem, vps działa dobrze, nie narzekam jednak czasem pojawiają się problemy z internetem. Wywala mi neta na dosłownie ułamek sekundy i działa potem dalej. Kontakt był do czasu, im dłużej ich męczyłem z tym problemem to przestali mi odpisywać. Vps mam u nich od 3 miesięcy i te problemy miałem z 1.5-2 tyg po czym od tamtej pory nie mam już problemu. Ponadto zjebane jest tam jak dla mnie z płatnościami. Ja mam vps aktywny do 15 każdego miesiąca, a do 10 najpóźniej muszę zapłacić...
Exone i tanio? nooo kozackie te ceny, serio TANIOCHA !
https://i.imgur.com/FzYzXk7.png
Blagam, 400zł za takie śmieszne parametry?
to ja sprzedawalem/sprzedaje vps 4x cpu 2.09 + 7 gb ram + dysk z reguły jest 200-300gb + transfer nie ogarniczony za 150zl lub 8x 2.09 i 14 gb ramu za 300zl >.>
za 400zl to jest przesada, za tą cene w większości innych serwerowni bedziesz miał ~2-3 miesiące vpsa o takich parametrach jak na ex
Ale po co Ci windows, skoro 99% rzeczy możesz wyemulowac na wine i portach wine? Miałem kiedyś cały serwer gry skompilowany pod delphi , tylko binarkę .exe i bez problemu odpaliłem na wine + LXDE, zużycie ramu minimalne, performance świetny. No i wyszło jakoś 60 razy taniej niż na windowsie XD
@BBsrv
Tylko u Ciebie jest taki problem, że nie ma opcji dostępu stałego do chociażby możliwości resetowania vps, wtedy trzeba pisać do Ciebie i liczyć, że akurat o tej godzinie będziesz, co np. mi osobiście niezbyt odpowiada
@up
Bardziej chodzi mi o możliwości z poziomu strony www niż przez zdalny pulpit :D
@mroz3k1 ;
to co ty robisz na tym vps ? Restartować możesz normalnie przez system, przez uruchom ponownie. No chyba, że tak sie bawisz że co chwile go zawieszasz i nic nie możesz robic... co do restartu przez panel, przecież można się dogadać i podaje nr tel i jak potrzeba ci restartu to wystarczy sms napsiać... ja swojego vps restartowałem ostatnio po 40 dniach uptime, nie widzę potrzeby restartować go częściej
a poza tym na gg jestem praktycznie od 10/12 do 4 rano xd
Zapewne tak :D
W sumie to był mój błąd, bo mogłem kupić tutaj od kolegi wcześniej, a nie od grudnia pierdolić się z exone, poza tym ja potrzebuje jak najsłabszego vps ale z windowsem :P
@BBsrv odezwałem się na priv, zobaczymy
Ja nic, ale chodzi o to, że osoba której go opłacam chciała za wszelką cenę mieć przez www, ale przez ten czas przekonał się co exone odpierdala i na chwilę obecną ma dość :D
exone.pl nie polecam. kiedyś nei mieli bgp, nie wiem jak jest teraz, ale jakość supportu była tragiczna, miałem u nich vpsa przez chyba 2 lub 3 miesiace i zrezygnowalem na rzecz vihost/vipower.
http://biznes-host.pl/?s=vps-lh&a=plany_vps_win