Potrzebuję zdać wos by móc iść na wybrany kierunek, do szkoły już nie chodzę więc lekcje odpadają a potrzebuję się nauczyć tak by zdać na te +60%(im więcej tym lepiej). Jakie podręczniki/ książki polecacie?
Wersja do druku
Potrzebuję zdać wos by móc iść na wybrany kierunek, do szkoły już nie chodzę więc lekcje odpadają a potrzebuję się nauczyć tak by zdać na te +60%(im więcej tym lepiej). Jakie podręczniki/ książki polecacie?
Repetytorium Operonu matura 2014 + konstytucja + orientacja co się dzieje na świecie z artykułów, felietonów w różnych gazetach portalach.poratlów/wiadomości, na podstawe stykne
na podstawę to sobie przerób wszystkie matury i masz 60%+ z palcem w dupie
Troche obycia w sprawach aktualnych i elementarna wiedza o historii po 89 i każdy debil to napisze. Ja bedąc jeszcze w LO napisalem w pol h na 50% najlepiej z klasy więcej poprstu nie zdążyłem zrobić tak dla funu oczywiście że nie zdawałem matury z tego bo po co.
Tak nawiasem mówiąc WOS i geografia to najlatwiesza matury. A przygotuj się z tego co Ci mówiłem jakaś unia eurpejska/nato/mapa europy i bedziesz tyle mieć
Ja zdając podstawę 4 lata temu zrobiłem tylko parę matur z lat poprzednich + całe repetytorium operonu + na bierząco z informacjami z kraju i ze świata i poszło łatwo.
Nie poświęciłem na to więcej niż 24-30 godzin nauki i miałem 83% z podstawy więc sądze że w zależności od roku i trudności robiąc duży wkład własny (no nie wiem 100h+) i mając jakąs inteligencje i obeznanie w tematyce można spokojnie celować w wynik 95%+-.
Repetytorium Operonu jest strasznie mierne, drogie i zawiera dużo błędów. Polecałbym coś innego kupić.
Na przykład?
Ogólnie Madduro ma rację co do Operonu, z Wosu nie przykładałem się aż tak żeby coś pamiętać ale z historii która zdawałem na rozszerzeniu (i zdałem na 92%) też miałem to Repetytorium Operonu i tam było strasznie dużo błędów. Czasami wynikały one z dywagacji historycznych ale i tak zazwyczaj były podane daty mniej pewne a czasami daty wogóle się nie zgadzały z datami poprawynmi.
Zaleca się szczególną ostrożność przy Operonie to jest pewne ;)