Niusy - Wyścigi, Rajdy, WRC - Robert Kubica/ Maciek Szczepaniak
Chciałem zrobić ogromy temat ale zanim bym go skończył pisać była by połowa sezonu, więc będę dodawał co znajdę tzw " kupkami" pozwoli to zaoszczędzić mi czas i odświeżać temat :)
Temat jest poświęcony ogólnie sporcie motoryzacyjnym w tym Głownie WRC z naciskiem na Roberta Kubicę, i ogólne wyścigi, Rajdy jakie będą warte pokazania w tym temacie :)
A więc zacznę od: Rajdu Jänner ( który wygrał Robert)
Historia:
Cytuj:
Rajd Jänner (Internationale Jänner Rallye) – organizowany od 1969 roku asfaltowy rajd samochodowy z bazą w austriackim mieście Freistadt. Odbywa się on na asfaltowych trasach Górnej Austrii, w dystrykcie Freistadt, najczęściej w okolicach stycznia. Od 1984 roku stanowi on (z przerwami) eliminację mistrzostw Europy. Od czasu inauguracji rajd ten jest jedną z eliminacji mistrzostw Austrii. Z kolei od 2004 roku jest też jedną z eliminacji mistrzostw Czech.
A więc na start dodam film z Odcinka 18 Roberta Kubicy z Rajdu Jänner który ofc wygrał. Oglądałem go 3 razy i powiem że mają jaja ze stali :)
[y]HwyRS_6Uqn0[/y]
15 stycznia Rozpoczyna się Rajd Monte Carlo w którym Robert też powalczy o wysokie miejsce.
@edycja
[y]L6IFfU0EkZ8[/y]
No nie ma nic piękniejszego niż rajdy :)