Witam . Mam wlasnie 8 lvl ale nie mam pojecia jaka profesja oplaca sie najbarzdiej w dzisiejszej tibii :) swiat optional-pvp.
Wersja do druku
Witam . Mam wlasnie 8 lvl ale nie mam pojecia jaka profesja oplaca sie najbarzdiej w dzisiejszej tibii :) swiat optional-pvp.
bierz co chcesz, graj czym lubisz
w dzisiejszych czasach skille wbijają się same, a kasa leci ze wszystkiego
Przez słowo "opłaca się" chcesz się zapytać: "Którą profesją osiągnę największy zysk [w złocie]?" Czy może coś w stylu "Którą profesją się gra najprzyjemniej?"
Na pierwsze pytanie wydaje mi się, że odpowiedzią będzie: RP. Już od niskich lvl w zasadzie wszędzie profituje. Chyba, że myślisz o stawianiu bota to pewnie ek (bo łatwiej postawić takiego bota i na niskim lvl już ładnie zbiera gpki). Magiczne potrzebują wysokiego poziomu do sporych zysków.
Na drugie nie ma dobrej odpowiedzi. Każdy lubi coś innego. To indywidualna sprawa :)
już myślałem że nowy gracz ale to niemożliwe xD
zauważyłem słowo "dzisiejszej"
palek bardziej do solo huntów no i nie można obszarowo lać za bardzo, czyli po jednym mobie, ale fakt, że profituje
ek to wiadomo do tankowania i dobry bot + dobrze leci z exori itp
a magiczne największy dmg, najlepszy exp, bo masz gfb, ava itp, ale ciężko z kasą, chociaż na większym lvl też mega profit i nadaje się do huntów w teamie
nie wiem wlasnie czy pallek(skillowanie udreka w chuuy.. mam palka ze skillami 54, gdzie.moglbym nim.skillowac?) . myslalem zeby tym nowym charem grac jako sorc ale na ktorym lvl moglbym.chodzic na.Dragi.i.inne.lepsze moby?
sorcem to dragi możesz już koło 20 cisnąć, ale przypał
a palka skillować na training statuach, bo tak to nie da rady, ewentualnie slim z kamieniami
Polecam druida, rozchwytywany na hunty i zawsze jak nie chcesz iść z kimś to równie dobrze idziesz expić solo i klepiesz lepszy exp/h niż taki palek np
to nie wiem.. drut czy mag ;x ?
najwazniejsze pytanie - masz pacc?
edit:
w ogole pytanie tak z innej beczki - ile czasu teraz zajmuje wbicie 100lvl ED na paccu bez jakiejs wiekszej kasy od 8 lvl? i w jakiej kolejnosci gdzie najlepiej expic? powiedzmy ze expiac tak 3-4h dziennie max (najlepiej by bylo tylko expic z premium stamina czyli te 2h dziennie)
nie mam pacc :)
bez pacc to troche slabo, bo nie masz ponad polowy spelli postaciami magicznymi
na facc proponowalbym palka