-
Chrome, YouTube
Witam. Zdaje mi się, że Chrome miał jakoś nie dawno jakiś patch wprowadzony, dzisiaj poczułem strasznie słabe działanie YT na full screenie, wręcz nie da się oglądać. Nie zależnie od rozdzielczości filmu, klatkuje on strasznie. Czy jest to wina mojego sprzętu, czy raczej coś z przeglądarką? Ma ktoś to samo? Chce powiedzieć, że przed tym YT normalnie odtwarzał mi w 720p. Rozdzielczość mojego ekranu to 1280x1024.
Mój sprzęt:
Intel Core 2 duo 2,20 GHz
3,00 GB Ram
Windows XP
Karta graficzna jakaś z 128 mb ram
-
Nie ma to jak na c2d i xp próbować używać pepperflasha
spróbuj znaleźć sposób na wyłączenie tego g i użycie normalnego flasha w chromie, gdzieś czytałem, że się da
ale nie oczekuj cudów
-
Wielkie dzięki, wyłączyłem to i śmiga jak przedtem. Nawet nie wiedziałem że coś takiego, jak pepperflash istnieje i nie chciałem tego używać, samo się aktywowało :).
@edit
Niestety, co się okazało, po wyłączeniu tego Shockwave Flash crash'uje mi, gdy chce obejrzeć jakiś stream na twitch.tv .Da się coś z tym zrobić, czy będę musiał tak przełączać to w zależności co chce oglądać?
-
Przejdź na chromium/chropere?
Co z chroma jest ci niezbędne, że go używasz?
-
Możliwość połączenia przeglądarki z danym kontem, potem mogę na innych urządzeniach mieć te same zakładki etc.. Z tego co widze to samo jest na Firefox'ie, więc narazie jego przetestuje.
-
Na ff synchronizuje się historia, zakładki i hasła chyb tylko, chrome może dosłownie cały profil. Sprawdź, czy chromium też to ma, tam nigdy nie było pepperflasha to może będzie działać