-
Eloth
http://eloth.org
http://forums.eloth.org
Tak dawno mnie tu nie było, że nawet nie wiem od czego zacząć.
Nie wiem ile ludzi wogóle jeszcze pamięta mnie i samego Elotha bo mineło już prawie 4 lata odkąd słuch po mnie i po OTS-ie zaginął. Co jakiś czas wracam wspomnieniami do dawnych czasów mojej pracy z Elothem. A od nie dawna przechodzi mi gdzieś między myślami wskrzeszenie tej odległej legendy na nowo... Włożyłem w ten server masakryczną ilość czasu, pracy i pieniędzy bo sklepu nigdy nie było co zresztą niestety było późniejszym powodem upadku... Ze wstępnego rozeznania widze że wiele serwerów starało sie wzorować na Eloth-u, niektóre nawet podbierały nazwe ^^.
Na chwilę obceną jest to po prostu moje gdybanie czy warto? Eloth zatrzymał się na wersji 8.42, dokładnie nie wiem co doszło wartego uwagi w ciągu ostatnich 4 lat ( zapewne kilka rzeczy jest ) ale widząc ogólną opinie graczy im dalej z wersjami tym gorzej...
A więc pytanie do ludzi pamietających Elotha, czy chcielibyście by Eloth raz jeszcze ujrzał światło dzienne? Jeżeli tak to w jakiej wersji?
-
Jestem za i chętnie bym zagrał!
-
Jak najbardziej z a + ze mną przyjdzie parę osób.
-
Proponował bym Ci postawienie serwera pod najnowszą wersję ze stałym expem 4x, skill x3 mlvl x3 i loot 1,5. Chętnie bym zagrał ;)
-
TAAK!
Najlepiej 8.0 - 8.1
+ sporo osób z Otlandu!
-
No pewnie, byłoby super. Grałbym na 100%
-
jesli chodzi o wersje wydaje mi sie ze cos wartego uwagi przed 8.6 gdyz jak wiadomo im dalej tym gorzej, ogolnie gdyby byla mozliwosc zrobienia pod 8.0 to wedlug mnie idealnie bys trafil ;d
-
@up.
Ostatnio powstał orsh rl map na silniku Evo pod 8.0 i na dzień dobry grało 120 osób, także jestem przekonany, że Eloth pod tym klientem zrobiłby furorę :>
-
Najnowsza wersja + eloth = marzenie <3
-
W doł bym raczej nie zchodził niż 8.42 z racji uwagi że na tym stanął Eloth i do tego mam w miare ukończony datapack. W góre? Wymagało by to wiele pracy w dodanie nowych regionów i map, chyba że mówimy o hybrydzie wersji. Np. Questy/Content stoi na 8.4, dodatkowe rzeczy które doszły wraz z klientem byłyby wtedy dodane. I tak z tego co pamietam to 8.4 było bardzo świeżym updatem wtedy i wiele zawartości z tych regionów nie było wprowadzone.
-
Oczywiście, że 8.0 może być też 8.1 tak jak na test serwerze bez nowych potionów :D
Eloth to eloth nie chciałbym go zobaczyć w odsłonie 8.42+, jest multum takich map, a pod 8.0 aktualnie nie ma NIC a jest od cholery graczy którzy oczekują takiego właśnie serwera, a ludzie którzy stawiają na klient 8.6+ definitywnie liczą na to, że pobocą, dlatego nie idź im na rękę :D
-
no dokładnie brakuje takiego serwera 8.0, pod 8.6 nie ma sensu nawet robić bo 90% osób będzie leciało na bocie..
-
o prosze, a ostatnio ogladalem filmiki na yt ze starego elotha i tak sobie myslalem "szkoda, ze mi sie wtedy nie chcialo grac na tym otsie".
ja bylbym za jakas wersja 8.X, moze byc nawet 8.0 albo 8.42 z 3x expem, byle byla ta sama rl mapa
mysle, ze jak ludzie sie dowiedza, ze to PRAWDZIWY eloth to kilka starych ekip mogloby sie pozbierac, 300-400 ludzi spokojnie bedzie gralo.
-
jestem za, ale bez botów.
-
Najlepiej wybrać taki klient na którym będzie najmniej boterów niestety pod 8.4 jeszcze jest dostępny elf bot ;( ale z tego co pamiętam to można go crashować :DD
Loosik a co zrobisz z potionami i całym spell systemem? osobiście chciałbym poczuć ten stary klimat z 8.0 ahh... brak ograniczników levelowych na bronie i runy.