Cześć. Zamierzam bocić na swoim nobskim koncie. Czy jest możliwość, że bana dostanę również na główne konto?
Wersja do druku
Cześć. Zamierzam bocić na swoim nobskim koncie. Czy jest możliwość, że bana dostanę również na główne konto?
Możliwość taka jest
Możliwości takiej nie ma
Jeśli jest to inne acc to nie ma opcji
Na 10 osob 5 powie ze jest,5 powie ze nie ma.
Są pogloski o tym,ze tzw middle chary? chyba tak to sie nazywalo,znanych botterów ktorzy mieli tam farmy i przelewali kase na tego middle chara(Gdzie sie uzbieralo np juz 10kk) zostały delejtowane,info z forum pewnego bota
Jednak ja sadze jak i wiekszosc ludzi ze bana dostaje sie na konto na ktorym sie bocilo,bo niby za co na wszystkie?
Możliwość jest, minimalna.
Jeśli twoje konto nie nazywa się tibiakonto1 a konta na których boisz tibiakonto2, tibiakonto3 itd. i nie są zarejstrowane na te same dane to możliwość dostania bana na czystym koncie to prawie 0%
potwierdzone info
Jest taka możliwość, były przypadki banów na niebocone acc tylko dlatego, że byli w konkretnej gildii, mieli wspólne dane rejestracyjne konta z boconym kontem, przelewali kasę z bota na niebota, podobne name acc i wiele innych, spójnych rzeczy. Nie ma sensu mówić o bardziej lub mniej minimalnej szansie na bana w dzisiejszym czasie - takie bany były więc ponosisz ryzyko bana.
@up
Skąd wiesz, że były? Bo napisał to ktośtam na forum?
Nie ma szans, że dostaniesz bana. Wystarczą inne dane.
Przecież to chyba logiczne, że z jednego kompa może korzystać kilka osób. I jedna osoba może bocic, druga nie.
Na wielu forach botów, u nas również w wielu tematach, pisali o tym sami użytkownicy co dostawali albo bany na kilkadziesiąt acc albo całkowicie niewinni ludzie tylko dlatego, że byli w jakiejś tam gildii co bociła czy odpowiadała za ddoss - nie znamy sposobów weryfikacyjnych cipsoftu, dlatego należy założyć, że nie wiemy jaki jest % prawdopodobieństwa otrzymania bana a podane i wskazówki jak przelewy kasy, name acc mogą jedynie wpływać na zwiększenie tego ryzyka, ale nie zerują go, dlatego tak, jest zagrożenie banem, w dzisiejszych czasach w Tibii nie można być niczego pewnym na 100%.
Jednak myśle że jak będziesz bocił jednym charem.
A drugim po prostu sobie grał, ryzyko bana jest małe.
Chyba że będziesz miał rk na te same dane, dodatkowo w jednej gildi, kase przelewał itd.
Najlepiej to grać osobno i tyle, a jak kase przerzucać chcesz to ręcznie, dla mnie ryzyko bana jest wrecz niemożliwe jak będzie tego przestrzegał.
Ryzyko minimalne masz nawet jak nie bocisz. W czerwcu skasowali mi 105 EK, na którym nigdy nie był odpalony bot ani MC. Konto było zrobione 2 miesiące wcześniej, char 100% manual, passy miałem tylko ja. Podczas bicia Dragon Lordów na Farmine - TP do Temple i informacja, że ban za bota :D
mysle ze nie jezeli nie podasz np.takich samych danych / maila czy cos ale bardziej obeznani botterzy ktorzy siedza w botach maja jakiegos innego kompa czy cos zeby z niego bocic.