Witam,
Ktoś potrafi rozwiązać mój problem z disconnectem, przez cały dzień ładnie chodzi, bez żadnych lagów i kickow lecz codziennie o 22.49 mam disconnecta w tibii;/
Zna ktoś przyczynę tego problemu, proszę o pomoc
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
Ktoś potrafi rozwiązać mój problem z disconnectem, przez cały dzień ładnie chodzi, bez żadnych lagów i kickow lecz codziennie o 22.49 mam disconnecta w tibii;/
Zna ktoś przyczynę tego problemu, proszę o pomoc
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
masz neostrade?
pamiętam jak ktoś w zdjęciach narzekał na identyczny problem i w sumie chyba o tej samej godzinie
A rozlacza ci neta jak masz tego kicka? Wlacz o 22:40 pobieranie jakiegos fchuj duzego pliku w przegladarce, jesli przerwie pobieranie to problem z netem.
neostrada/netia rozłaczają co 24h
jakoś się dało ustawić to żeby np o 4 w nocy rozłączało, musisz poszukać
ale jak nie masz coś innego niż neo/netie to nie wiem
Neostrada rozłącza się co 24 godziny.
A więc o godz. o której najlepiej pasuje Ci,by się rozłączyło po prostu wyciągnij kabel telefoniczny z routera/modemu.
Wtedy internet się rozłączy i każdego następnego dnia będzie się rozłączał o tej samej godzinie.
Tak mam neostrade, czyli zawsze przed ustawieniem bota na noc musze rozlaczyc i wlaczyc neostrade i zapobiegnie to rozlaczniu sie?
Tak, mam na neo to samo, zawsze przed boceniem wchodziłem w panel i sprawdzałem ile neo już chodzi + reset jeśli za długo
A moze sprawdzcie czy macie cos takiego jak czas dzierzawy ip, bo ja mialem i co jakis okreslony czas robilo mi restart neta, ale ustawilem to na 9999999999 i rozlacza sie raz na rok, albo w ogole.
Wpisujesz w przegladarce 192.168.1.1 (najczesciej), login i haslo to prawdopodobnie "admin" i tam musisz poszukac.
naciśnij na klawiaturze znaczek windowsa + R ,wpisz cmd i następnie w konsoli wpisz IPCONFIG/ALL.
Wyskoczą wszystkie TWoje urządzenia sieciowe i w pierwszym urządzeniu będziesz miał "brama domyślna : 192.168.x.x"
I ten adres wpiwsz w swoją przeglądarę i ten sposób zalogujesz się do ustawienia routera ( passy : admin/admin, o ile masz livebox/router z tp,jeśli innej firmy to poszukaj w google standardowych pasów).
Ale to tylko tak dla Twojej wiadomości,bo ustawienia czasu dzierżawy IP są na poziomie LANU tylko i wyłącznie.
p.s
jeszzce jedno,jeśli masz liveboxa,to polecam w ustawieniach routera, w USTAWIENIA ZAAWANSOWANE -> DSL odznaczyć Bitswap i SRA
@up
Mogłeś od razu wspomnieć, co daje te ustawienie w routerze.
SRA odpowiada za stabilność łącza,w przypadku zakłóceń na lini,SRA utrzymuje połączenie ,nie zrywając go,jednak w przypadku wszystkich liveboxów TP ,SRA pełni zupełnie odwrotną rolę,tzn. jeśli SRA jest uruchomione,to występują częste utraty połączeń,a co więcej,jeśli mamy wyłączone SRA,to bodajże koło 10-15% mamy większą przepustowość łącza.