Witam a więc tak po graniu około 20min w BF4 komp mi się wyłącza(nie restartuje) o co kaman?
Wersja do druku
Witam a więc tak po graniu około 20min w BF4 komp mi się wyłącza(nie restartuje) o co kaman?
Zmieniałeś ostatnio coś w komputerze? Chodzi o podzespoły.
a jaki masz komputer? Spełnia wymagania gry?
podzespołów nigdy nie zmieniałem, karta graficzna do Raedeon HD 5670 4giga ramu a procek to AMD Athlon 2 X3 450
EDIT Przypomniało mi się, że przy właczaniu gry wyskakuje mi błąd, że mam nie aktualne sterowniki grafiki ale już je aktualizowałem trzy razy i ciągle mam to samo i gram mimo tego błędu
Sprawdź temperatury, pewnie się po prostu grzeje i wyłącza wg. ustawień biosowych.
podsumowując co moge na to poradzić?
Jeśli to rzeczywiście temperatury - wyczyścić z kurzu, ułożyć kable, poprawić wentylacje, wymienić pastę na procku/karcie. Ew. sprawdzić dopuszczalne temp dla Twojego proca i samemu pogrzebać w BIOSie, ALE jeśli się nie znasz, możesz go usmażyć.
a moge tak poprostu kupić i włozyc dodatkowy wiatrak?
Możesz, ale przedmuchanie z kurzu jest tańsze i może bardziej obniżyć temperatury(sprężone powietrze best, ew odkurzacz BEZ metalowych części do odłączonego i UZIEMIONEGO kompa. No albo ryj jak masz dobre płuca). Wpierw w ogóle sprawdź czy to one, ale stawiam, że tak.
no ok dzięki za pomoc jutro rozkręce kompa i wyczyszcze i może będzie spoko