Ek, ek, ek - z czym się to je?
Witam :)
Ostatnie kilka tematów w dziale "pomoc" zainspirowało mnie do założenia tego tematu.
Pytania dotyczyć będą profesji z tytułu. Niejakie tam doświadczenie z ekiem mam, ale nie na tyle żebym mógł coś więcej powiedzieć. Stąd moja ciekawość.
Pytania tyczą się tylko gry solo, bez teamu i/lub druida, wyłącznie manualnie. BOTÓW NIE LUBIMY!
Koniec smętów, czas na konkrety ;)
1. Jak się ma sprawa z expieniem eka (bez jakiegoś super pg, ale i nie zarabianie => zrównoważona gra) bez eda, powiedzmy 100-200 lvl? Wciąż to samo się bije (różnica tylko w ilości mobów), czy można próbować coś ciekawszego? Bardzo nużące jest expienie, pomimo stosunkowo niskiego lvl? Czy jesteśmy skazani na dragi/ corymy/ sea serpenty?
2. Czy expienie manualne ekiem ma sens? Pytam, bo zabierałem się za grę ekiem, ale za każdym razem na tym ~60-70 lvl wymiękałem. Chyba dosłownie każdą dobrą miejscówkę zajmowało po kilka botów. Nie chodzi mi o przyjemność płynącą gry (która jest przecież subiektywna). Chyba nie można też o niej mówić gdy mam o każdego draga walczyć z botem...
3. Dalej expienie: na którym +/- lvl ek może mówić o "ciekawej" grze? Tzn. expienie na kilku różnych expach (wedle wyboru), z szansą na niezastanie bota?
4. Czy myśląc o perspektywie dłuższej gry (powiedzmy przekroczenie bariery 200lvl) i raczej nastawiać się na grę bez eda jest sens grać ekiem, czy może jednak palek? Nie, nie chcę zadać pytania o pomoc w wyborze profesji. Grać będę tym, czym mi się będzie miło grało. Chodzi mi raczej o opinię bardziej doświadczonej osoby; jak ma się sprawa z expieniem eka na wyższym lvl. Czy jesteśmy skazani na bota, lub nudę.
5. Pytanie z ciekawości: czy ktoś [jak ja ^^] nie lubi nierównych skillów u eka? Pomimo tego na offline stawiam zawsze na axe/club/sword, a nie mlvl. Wydaje mi się, że inne rozwiązanie nie bardzo ma sens.
Jestem ciekawy Waszych opinii. Chętnie też zobaczę dyskusję na ten temat :) Nie ukrywam, że interesuje mnie głównie zdanie osób, które mają nieco większe doświadczenie w grze ekiem.
Z góry dzięki!
edit: Proszę nie piszcie: "nie nastawiaj się na grę solo, na pewno kiedyś zespół się znajdzie". Gram baaardzo nieregularnie, krótko. Wiem, że gdy będę miał eda to gra zupełnie zmienia swoje oblicze ;)