Witajcie kujony! Jest wśród was jakiś architekt, budowlaniec albo inny płotolog-fachowiec? Potrzebuje trzech głównych różnic między ogrodzeniem a płotem. :D Wiem tylko, że płot jest drewniany, a ogrodzenie metalowe.
Wersja do druku
Witajcie kujony! Jest wśród was jakiś architekt, budowlaniec albo inny płotolog-fachowiec? Potrzebuje trzech głównych różnic między ogrodzeniem a płotem. :D Wiem tylko, że płot jest drewniany, a ogrodzenie metalowe.
Płot to typ ogrodzenia
Zamykam.
Wikipedia.
Musze znać różnice między nimi na sprawdzian, serio. Na wikipedii każdy Seba może napisać, co mu się podoba, potrzebuje rady kogoś, kto się na tym zna.
To co, mam Ci kopiować z wikipedii co jest co? Czy brakuje Ci 5 postów do HydeParku?
Jeśli będziesz mieć to na sprawdzianie to chyba było to omawiane w szkole/na wykładach, hę?
Napisz do kogoś z klasy/grupy po prostu.
Na wikipedii jest wszystko zbyt ogólnie napisane i traktują tam płot i ogrodzenie jako tę samą rzecz. Na lekcji prawdopodobnie to było, ale nikt nic nie wie, a nauczycielka fochnęła, że jej nie słuchamy i nie poda drugi raz.
może chodzi o to że pod ogrodzenie robiony jest fundament? ;x .. normalnie problem XXI wieku ;D
Myślałem o fundamencie, o cokole, o zwieńczeniach ceramicznych, ale nie wiem, czy dobrze kombinuje. Dlatego liczę na to, że ktoś ogarnięty w tych sprawach się wypowie.