potrzebuje ip changera na shadowcores, ma ktos? przy tym z oficjalnej strony avast szaleje
Wersja do druku
potrzebuje ip changera na shadowcores, ma ktos? przy tym z oficjalnej strony avast szaleje
Ten z oficjalnej strony Shadowcores jest w 100% czysty. Zmień antywirusa.
up, z tym oficjalnym ip nie moge sie zalogować, wyskakuje cannot connect a login cos tam
ja mam to samo, tyle ze nawet bez antywirusa :d nie wiem skad wziac dobry ip changer
Jak zrobić IP changer w warunkach chałupniczych:
1. Robimy kopię zapasową Tibia.exe
2. Otwieramy Tibia.exe w notatniku
3. Wyszukujemy liczbę 132127743...175817 i zamieniamy ją na liczbę 1091201329673...8566631413 (są koszmarnie długie; obie można znaleźć tutaj: https://github.com/opentibia/loader/...e/settings.xml)
4. Sprawdzamy, czy Tibia.exe ciągle odpala - jeśli nie, to znaczy, że dodaliśmy lub usunęliśmy jakieś niepotrzebne znaki - obie liczby są tej samej długości, więc po poprawnym zrobieniu to musi śmigać
5. Ustalamy, jakie IP (nie domenę) ma serwer, do którego chcemy się podłączyć (jeśli nie wiesz jak to zrobić, wyszukaj w internecie jak się pinguje komputer)
6. Edytujemy plik C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts
7. Dodajemy taką linijkę:
127.0.0.1 tibia01.cipsoft.com tibia02.cipsoft.com tibia03.cipsoft.com tibia04.cipsoft.com tibia05.cipsoft.com login01.tibia.com login02.tibia.com login03.tibia.com login04.tibia.com login05.tibia.com
Gdzie 127.0.0.1 to przykładowe IP docelowego serwera
8. Odpalamy Tibię jeszcze raz i cieszymy się domowej roboty IP changerem ;)