Witam. Od kilku dni jestem regularnie pingowany. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje jakaś możliwość zabezpieczenia się przed tym? Próbowałem zmienić IP w wierszu poleceń - nie działa.
Wersja do druku
Witam. Od kilku dni jestem regularnie pingowany. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje jakaś możliwość zabezpieczenia się przed tym? Próbowałem zmienić IP w wierszu poleceń - nie działa.
w czym masz internet ?
Załatw sobie jakiś firewall. Chociażby firewall kasperskiego blokuje w ogole jakiekolwiek próby pingowania
zablokuj port ICPM, Comodo ma taką opcję, nie wiem jak inne fiewalle
idź na policję, to jest przestępstwo ;)
No tak i co mi poradzą na policji, jak to jest z dedyka pingernia. Internet mam z UPC i router. Z czym wiąże się blokada portu ICMP ?
Ziomeczku, troche wiki:
Domyślam się, że nie masz podłączonego kompa do jakiejś korporacyjnej sieci, pewnie też nie bawisz się w diagnostyke, itp. więc zablokowanie owego protokołu nie wpłynie negatywnie na działanie kompa, sieci, modemu, routera, itp. Pozbędziesz się pingowania.Cytuj:
ICMP (ang. Internet Control Message Protocol, internetowy protokół komunikatów kontrolnych) – opisany w RFC 792 protokół warstwy sieciowejOSI/TCP/IP wykorzystywany w diagnostyce sieci oraz trasowaniu. Pełni przede wszystkim funkcję kontroli transmisji w sieci. Jest wykorzystywany w programach ping oraz traceroute.
Daj se luzu, ludzie, z takim czymś na policje. :o (tak wiem, nielegalne, ale bez jaj, szkoda czasu, a już w ogóle jak pingiernia w Tajwanie :D)Cytuj:
idź na policję, to jest przestępstwo ;)
ddos leci z botneta, nie zablokujesz go byle gownem ochrona kosztuje 200 euro w przypadku otsow, zmien ip
To nie jest ddos, tylko łebki z vt na którym wcześniej siedziałem.
Pingowanie to nie ddos, byle podstawówka może pingować.
@Aulerius
Masz ich ip? ^.^
Nie mam niestety