-
Wirus - Facebook
No czesc ;d
Jakis (prawdopodobnie niemiec) powiem brzydok wpierdzielil mi sie na facebooka i ustawil mi na profilowe zdjecie starego faceta z ptakiem w reku. Tak wiem, smieszne XDD Jakim dobrym, bezplatnym programem moge usunac wirusa? Dodam, ze do zadnych dziwnych stron nie wchodzilem, a co lepsze COMODO nie wykrywa zadnego zagrozenia. Logi z OTL beda potrzebne?
-
Zmien hasło do fejsa pozniej zmień avatar. Z tego co piszesz nie masz wirusa tylko pewnie zalogowałeś sie na jakimś zasyfionym kompie.
-
albo dales "zapamietaj haslo " w szkole albo u kolegi xD
-
Na facebooku usun wszystkie watpliwe aplikacje, itp.
Logi z OTL obowiazkowo, instrukcje masz w regulaminie tego dzialu. Wykonaj jeszcze skan przy pomoc AdwCleaner, opcja "clean" i wrzuc log (wykonaj ten skan jeszcze przed uzyciem OTL).
-
Jeszcze możesz zabezpieczyć swoje konto za pomocą włączenia "dwuetapowego" logowania, tzn. podać swój numer telefonu i przy logowaniu podajesz hasło, jak również kod, który przychodzi sms'em na Twoją komórkę. Przydatne jak się logujesz u kolegi/w szkole/etc.. Oczywiście w domu, żeby za każdym razem nie wpisywać hasła do konta, zapamiętuje się ten komputer.
-
Logowanie dwuetapowe ( to z kodem sms) pobiera jakies oplaty jezeli korzystam tez z facebooka na telefonie? Moze glupie pytanie, ale nigdy tego nie uzywalem xd
-
@up
Nie, nic nie pobiera. Jest zupełnie darmowe :)
@edit
Miałem tylko raz taki przypadek, że czekałem koło ~30 minut na ten kod. Ale to było tylko jedyny raz, a używam tego zabezpieczenia już długi okres czasu.