Witam expie na ghastly 190 rpkiem zeby uciagnac jak najwiekszy profit (ten duzy resp). Czy oplaca sie zamiast prismaticow brac power bolty? Czy roznica w proficie bedzie duza?
Wersja do druku
Witam expie na ghastly 190 rpkiem zeby uciagnac jak najwiekszy profit (ten duzy resp). Czy oplaca sie zamiast prismaticow brac power bolty? Czy roznica w proficie bedzie duza?
Imo najlepsza opcja to mycological bow + crystalline arrowsy :P Masz chyba 99% celnosci co na dluzsza mete wychodzi na szybsze zabijanie. A z powerow raczej slabo bedzie, nie porwalbym sie nawet na takie cos ^^
Ja bym sie porwal, zestanawiam sie tylko czy power boltow nie pojdzie 2x wiecej a co za tym idzie wyszlo by na to samo co z prismami
Na to samo wyjdzie, będziesz to bił 2x dłużej, a będzie jak z prismaticami co sam wywnioskowałeś :DJa też polecam myco bow + crystalline arrows, chyba że wolisz zasięg +1 to warsinger, ale to nie jest takie potrzebne :p
Teraz jeszcze coś się zapytam :D bijecie ghastly tam, gdie po drodze są souleatery? Ja biłem tylko w jaskini z chosenami i nie wiem czy się nie przenieść, chociaż w sumie to przyjemnie się je bije tam.
@down
Ja dałbym sobie spokój z tym kombinowaniem, ale jak kto uważa :)
Myślę, że ilościowo zejdzie 1,5 x więcej pb od prismaticów, lecz weź pod uwagę jeszcze czas zabijania ghastla przy pb i prismatiku. Najlepszym rozwiązaniem było by wzięcie tej samej ilości pb i prismaticów na expa i obliczenie w jakim czasie i ile dragów się ubiło.
@up
Zawsze można spróbować i być pewnym;p Ale i tak jestem za prismaticami.
nie ma sensu sie bawic w power bolty, prismatic sa duze lepsze i na wieksza skale wyjdzie Ci to lepiej , jesli chodzi o hity i profit
Nie ma sensu ponieważ:
nawet gdy bolty 2x tańsze to bijesz 2x wolniej do tego many schodzi więcej oraz exp mniejszy i wolniej zabijasz więc profit mniejszy. Nie ma najmniejszego sensu ;p
Dobra, macie racje. A co z Drillami jak juz ktos wyzej wspomnial? Moze ich warto sprobowac :)
Weź pod uwagę taką sytuację. Masz 100k na obkupienie się w powet bolty i 100k w crystalliane arrow, zdaję mi się że wbity exp będzie taki sam i profit też powinnien być zbliżony ale weź też pod uwagę to że spędzisz x2 więcej czasu na huncie...
Porównam to tak, musisz jechać do punktu "B" z punktu "A" jest to 100km, w drodzę jedziesz 50km/h to wychodzi że jedziesz tam 2h, w drodze powrotnej jedziesz 100km/h to wychodzi 1h ale kasy na paliwo stracisz w obu sytuacjach +/- tyle samo (licząc że jesteś w drodzę)
Nie wiem czy dobrze to ujełem XD
Wystarczy napisać, że z power boltami to sobie możesz 190rpkiem frosty pobić, a nie ghastly.
Bierzesz crystalline arrowsy albo prismatici, tak jest, bo już 10000 ludzi przed Tobą sprawdzało opłacalność bicia ghastly z drillów czy innego gówna.