-
AutoCAD
Dostałem propozycję pracy ale muszę ogarnąć AutoCAD. Nigdy tego nie używałem, wiem że to do rysowania itd.. I tu pytanie czy do 1 stycznia da się ogarnąć taki program? Ciężki w obsłudze jest? Od czego zaczynać? Wole zapytać tutaj kogoś kto ma do czynienia z tym programem
-
wszystko jest do ogarnięcie, zależy kto jak przyswaja wiedzę, wiadomo jeśli jesteś tępy to się nic nie nauczysz. Jeśli nie zlejesz sobie to na lejcie wszystko ogarniesz
-
Dać to się da wszystko zależy ile pracy w to włożysz dobrze jak uczył byś się go konkretnie pod kątem tej pracy. Ja np bawiłem się w solidworks program jest na tyle fajny że są w nim samouczki które krok po kroku prowadzą cię i znacznie łatwiej go załapać a reszta potem to już twoja wyobraźnia.
Tutoriale i do przodu ; p
-
ta inne też muszę Solidy itd właśnie jakieś 3D, programowanie do wybijarek. NIgdy tego nie widziałem nawet xD
Jakieś książki? Linki cokolwiek dobrego?
-
autocada spokojnie ogarniesz ale solidworks bedzie ciezko.
-
autocad tylko w 2d sie ucz, 3d to cofanie w rozwoju.
tydzien i masz autocada w malym palcu(mega rpzepracowany tydzien)
http://techtutor.pl/kurs-autocad/
polecam na początek
-
Mialem autocada w szkole. Po 45minut tygodniowo i naprawde sporo dalo rade ogarnac. Ogolnie sciagnij to sobie i jakies tutoriale bo jest tam baaaaardzo duzo opcji i samemu ciezko byloby Ci połapac:p moze nawet sobie korki kup z obslugi tego programu ?:D