mam 83 EK i potrzebuje jakiegoś mounta w cenie do 50k lub cos kolo tego
co trzeba kupic? jakie sa mounty? jak sie nazywa to cos co sie łapie nim
gdzie zlapac takiego mounta?
trzeba jakiegos questa?
Wersja do druku
mam 83 EK i potrzebuje jakiegoś mounta w cenie do 50k lub cos kolo tego
co trzeba kupic? jakie sa mounty? jak sie nazywa to cos co sie łapie nim
gdzie zlapac takiego mounta?
trzeba jakiegos questa?
kup bag of apple slice na markecie za 300 gp i idz tam d o thais kolo hardka, bedzie tam wiedzma lurujesz kilka buguow czy co to tam jest i ona to zamienia w osła jak bedzie osiola to klikasz tym bagiem na buga i po kilku probach masz mounta
czyli jak kupie jakies gowno zeby oswoic pande
to mozliwe, ze nie złapie jej w ogole? x.x
gdzie złapać pande?
Najtaniej wyjdzie chyba Donkey, troche drozej Tamed Panda, Water Buffalo, War Bear, Kingly Deer. War Horse też ale suger oat rob samemu. Crystal Wolf tez fajny ale tu musisz troche pobiegac po ef-ie. Ceny zalezne od swiata. Jak robiles Lightbearer event (10 pochodni) i masz papier to za kilka dni mozesz zrobic Blazebringer.
Dorzuce Ci jeszcze ten poradnik: http://tibiopedia.pl/forum/t/9195,Mounty-od-A-do-Z
Na poludnie od PH w dzungli.
@Berry: strona przez Ciebie podana chyba jest nie aktualna. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to, że np. Sweet Smelling Bait leci z Deathbine'a- brak tego.
Na miejscu autora tematu posiłkowałbym się tą: http://tibia.wikia.com/wiki/Taming_Items stroną, z racji częstych aktualizacji.
@Vadim: do Twojej listy mountów imo nie pasuje Kingly Deer.
O ile panda ~7-9k, tyle samo water buffalo, war bear ze 30, tak Kingly Deer to już z 80-90 (na non-pvp). Inna rzecz, że takiego War Beara jest cholernie trudno oswoić (baaardzo często ucieka), tak panda jest stosunkowo prosta (tylko raz mi zeżarła liście), jest ich też dość sporo w Port Hope, Water Buffalo podobnie. Można ich nalurować ze 20 w Veno i po kolei kilkać:)
Do "tanich" mountów zaliczyłbym też Racing Birda. Podobno dość łatwo wylootować carrot on a stick. Zwłaszcza, że leci np. z carniphili, na którą jest task. Piszę "podobno", bo kiedyś się srogo zawziąłem na tego mounta i zabiłem ok. 5,5 tysiąca carniphili w kilka dni. Niestety bez marchewy. Zdenerwowałem się i kupiłem na markecie :/
Być może spróbuj wylootować fist on a stick? Również mnie nigdy nie spadł, ale patrząc na Alusarysa wygląda, że leci chyba z co 50 mobka ;)
Golden fir cone na secura teraz w markecie najtaniej 45k. Sam kupilem za 40k ze 2 miesiace temu. Na pacera sprawdzilem jeszcze to 49k najtaniej aktualnie.
O tez, zapomialem. Marchewka 42k na secura :p Wiec tez jest stosunkowo tania. Pamietam czasy jak placilem za nia 150k ;d
Tu raczej watpie, ze tak czesto leci. Ponizej 200k nie widzialem na markecie.
A moze chcesz poquestowac najlepiej z kolega, albo kilkoma to mozna zrobic Shadows of Yalahar Questu (dostajesz item na Gnarlhound) albo The Gravedigger of Drefia Quest (dostajesz item Hellgrip).
kupilem to bamboo leaves, uzylem z 15x na pande i nie dala sie zlapac, raz mowila, ze flees czyli uciekla czy cus
pozniej z 10x jakies gowno wyskakiwalo dlugie i ona nie dawala sie zlapac ale byla
a na koncu mi zjadla bambusy
cos zle robie?
@edit
ZJADŁ MI JUŻ DRUGIEGO BAMBUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:(
Dobrze, ale bambus kolejny kup :D
Ja swoim ed'kiem na pandę straciłem z 8 bamboo leaves. Jeszcze jak było po 15-20k
Ja terror birda od razu oswoiłem tzn jednym itemem
Skończyło sie na 3 bamboo~.
Ciaglę mi znikaly te pandy przy ostatnim bamboo no ale w koncu zlapal sie
temat do zamkniecia