Czy teraz grając rankedy zaliczają się one już do czwartego sezonu? Był już ten soft reset, czy dopiero będzie? ( Kiedy?) Nie grałem długo i nie orientuje się
Wersja do druku
Czy teraz grając rankedy zaliczają się one już do czwartego sezonu? Był już ten soft reset, czy dopiero będzie? ( Kiedy?) Nie grałem długo i nie orientuje się
Dopiero będzie, z rozpoczęciem s4.
MMR ci sie zwieksza do "po resecie"
a ja dodam swoje pytanie w tym temacie
jeśli na presezonie wbije złoto/platynę itp to czy sezon rozpocznę od tej własnie dywizji czy od końcowej z s3?
mogli chociaż dać ostrzezenie bo ja np sobie wbiłem platynke i w dupce miałem moje MMR, bawilem sie rankedami i teraz mam jakieś ciulowe i odrabiac musze
Chyba trochę źle zrozumieliście.
Wasze mmr, które wbijecie do startu sezonu 4 zostanie zresetowane softem, więc różnica między, np. gold V a plat V będzie na prawdę niewielka.
Wbijanie teraz rankingu dla podbicia wyższego mmr nie ma żadnego sensu. Chyba, że chcesz skoczyć z brązu do diamentu. Wtedy to się trochę odczuje.
Różnica jest, ale niewielka. Napisałem o tym.
Jakich informacji potrzebujesz?
To jest po prostu logiczne, tak działa soft reset.
Przypuśćmy, że minimalny aktualny mmr to jakieś 500 elo, a maksymalny 2500.
Soft reset zbliża wszystkie rankingi do 1200, więc pułap będzie wyglądał gdzieś tak: 900 - 1600.
Wygrasz kilka razy i grasz z czołówką.
Oczywiście liczby są zmyślone, ale chcę żebyś zobaczył jak to działa.
miedzy d1 0pkt, a d1 50 pkt jest jakies 12-13 meczy różnicy, w starym systemie, dawało ci średnio po 13 elo, czyli 13x13=169.
d1 0 pkt obecnie to załóżmy 2200 elo, więc twoje mmr przy 0 pkt będzie wyglądało: 2200+1200/2= 1700, przy wygraniu tych 13 meczy więcej to 2369+1200 / 2 = 1774,5 elo, więc imo jakaś różnica jest.
nie wiadomo tak na prawdę jaka jest obecnie formuła przyznawania elo, czy nadal daje po ~13, czy może troche mniej.
nie wiadomo również czy soft reset będzie się opierał na formule: na obecne elo + 1200/2 = elo po resecie, czy może na jakiejś bardziej skomplikowanej