-
Emulacja
Doznałem znacznego znerwicowania (wkurwienie mnie już bierze) od prób odpalenia emulatorów jakichkolwiek konsol z lat 80tych i 90tych z OBSŁUGĄ PADA na PC. Po prostu cały czas jakies problemy z konfiguracja, BIOSem systemu, brakiem obsługi pada, nieczytaniem analogów na padzie...
Czy ktokolwiek jest w stanie mi podać sprawdzony i prosty w obsłudze sposób emulacji jakiejkolwiek konsoli na PC tak żeby grać na padzie USB?
-
Krotka piłka, emulator http://chomikuj.pl/darkyer/PSX+EMULATOR, ktory nie wymaga od Ciebie jakichkolwiek zabaw z ustawieniami, wczytujesz gre i grasz, masz nawet te bajeranckie intro z psx.
Ja grywam na padzie bez problemow, wszelkie niedogodnosci mozesz sobie poprawic w ustawieniach pada.
-
Super emulator, pierwsza sciagnieta gra, odpalam i już zwiecha. :D
Może kwestia Windows 7, moze czegos innego. Ogólnie ogarnąłem troche PCSX2 i da sie grać, chociaz sa problemy techniczne, trzeba zmieniać BIOSy, bo niektore gry odpalaja mi dobrze np. tylko na japońskim... No i spadki prędkości gier są nagminne, na szczęście da sie z tym żyć :).
Jak się pobawię z PS2 to może się zabiorę za emulację Xboxa? Coś jeszcze polecacie?
-
Nintendo DS, lub GBA. Jest też emu do Wii i Gamecube. Jeśli coś starszego to Nintendo 64, lub PSX. Jeśli na Xboxie nie chcesz grać w żadne exclusivy, to lepiej te gry emulować z PS2 na PSCX2 bodajże.