-
Nagły reset Windowsa 8
Mam spory problem. Miałem na laptopie jedno konto, chciałem go udostępnić osobom trzecim. Ustawiłem na obecne konto obecne hasło i odblokowałem konto gościa. Zalogowałem się na nie, a następnie postanowiłem jeszcze usunąć Hamachi, bo odpalało się na starcie i tego nie chciałem. Podczas jego usuwania, wyzerowała się tapeta pulpitu i ikonki na nim. Wszystkie programy przestały działać. Przelogowałem się na stare konto - nie było już na nim żadnych plików, ustawień. Czysty dysk z partycją Windowsa, no ale na nim niemal wszystko było. O co do cholery chodzi?
-
Przywracanie systemu zrob :)
@down
To nieźle :/ Ja nawet nie mam win 8, ale widzę że masz na serio grubą awarię.
Chyba bys musiał skorzystać z jakichś specjalistycznych narzędzi do przywracania systemu, takie coś można znaleźć w necie, obraz płyty gotowy do wypalenia / zrobienia bootowalnego pendrive. Nazywa się to HIREN Boot CD, więcej na google.
-
Nie ma żadnych punktów przywracania, żadnych ustawień, żadnych moich plików na partycji C, nie ma nawet żadnych ikonek w tym menu Windowsa 8, nawet nie ma avatara domyślnego przy moim koncie użytkownika.
EDIT: photorec nie daje rady, ale jakiś komercyjne EaseUS widzi te wszystkie pliki. Co ważniejsze i tak miałem ma db, spróbuję coś innego znaleźć co za darmo mi wszystko inne odzyska. Ale tak najzwyczajniej program widzi te pliki jakby nadal tam były, a Windows nie.