Cze, niech ktoś kto się zna, a nie ktoś kto może powiedzieć "no ja słyszałem że" powie gdzie najlepiej sprzedawać gp za granice, jakie ilości uznają za wystarczająco duże żeby kupowali i dobrze płacili i jakim sposobem płacą.
Wersja do druku
Cze, niech ktoś kto się zna, a nie ktoś kto może powiedzieć "no ja słyszałem że" powie gdzie najlepiej sprzedawać gp za granice, jakie ilości uznają za wystarczająco duże żeby kupowali i dobrze płacili i jakim sposobem płacą.
placa glownie paypalem, czasem moneybookers, a przy wieszych kwotach western union. Skupow nie znam. Szukaj po forach, wszystkie fora botow, tibii itd. Daniel z blackdtoolsa tez skupuje, chyba po 3.5 ojro za 1kk. Jakie ilosci? z reguly po 3-5kk+, nikt sie w drobniejsze sumki nie bawi
Tu masz ceny u Daniela: http://www.blackdtools.com/sellusyouritems.php
Placi paypalem, pewniak, polecam. Tylko musisz byc pelnoletni, i przed rejestracja wysylasz mu skan dowodu (tak przynajmniej bylo pare lat temu).
łeee, myślałem że będzie te pare groszy więcej za 1kk niż jak to wychodzi w polsce, jakbym sprzedawał naraz masowe ilości ale tak to mi się bardziej opłaca na allegro opitalać skrole i gp.
dzięki w każdym razie.
jak masz masowe ilości to ci nie zejdzie na allegro całość.
jak się przerobi to na scrolle to zejdzie
zalezy co masz na mysli pod masowe ilosci.
ostatnio sprzedawalem 45kk dawno wszystko zeszlo a ludzie do dzisiaj pisza czy mam jeszcze, ze kupiliby z 5kk. ze 120kk bym juz sprzedal jakbym mial tylko.
masowe ilości czyli 25kk+ co jakiś czas
na allegro masz dobre sumy za gp jeszcze, za granicą wiecej nie dostaniesz chyba ze do kogos glupiego i prywatnego ale raczej tacy wola sobie scrole kupowac i sprzedawac na markecie :p pozatym zagraniczni ludzie placa glownie paypalem a tam są posrane zasady i o ile ktos nie jest w 100% zaufany to masz srake 45dni czy tam 60 czy czasem ci kasy nie cofnie a mozna to zrobic bez wiekszych problemow ;p
mi te 45kk zeszło w 6 dni
musisz zrobić po prostu super opis aukcji i reszta pójdzie.
sam sprzedawalem kasę na candi po 20.49/1kk gdzie były inne oferty po niecałe 20, a ludzie kupowali u mnie, bo miałem super rozbudowany opis w porównaniu do innych.
wyszedłem lepiej niż na scrollach bo scroll 1.1kk
nie chodzi o super rozbudowany opis, ale o przekaz - taki, ze nie masz 12lat, zalezy ci przedewszystkim na dobrej opini i jezeli mowisz, ze kasa w ciagu godziny czy tam 5minut to tak bedzie zawsze itp. Ogolnie zaufanie musisz wzbudzic a wtedy tak jak Ryba gada, mozesz nawet sprzedawac lekko powyzej najnizszej ceny:)