Mam dostęp do routera, chcę móc odcinać neta określonym komputerom (po wifi) no i pozniej je przywracac. Jakiś program? Netcut nie działa
Wersja do druku
Mam dostęp do routera, chcę móc odcinać neta określonym komputerom (po wifi) no i pozniej je przywracac. Jakiś program? Netcut nie działa
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2284997.html
Poczytaj. Programu nie ma, ale jak to czytałem to jest inna opcja ; p.
Blacklista mac? Ale w zależności od modelu może nie być dostępna albo wymagać restartu żeby wprowadzić zmiany
to bym musiał non stop wpiswać/usuwać dany adres mac, nie? To takie cos mnie nie interesuje, chce czegos prostszego i szybszego :p
Nałóż nieprzyzwoite limity transferu xD
(edytuj istniejące zasady, zawsze szybciej niż klepanie maka)
czytałem to przed założeniem tematu, serio nie ma innej opcji niż usuwanie adresów mac?
nie wiem czy to przejdzie, gdyż jeden użytkownik neta często wchodzi na yt, co skutkuje skokami pingów. więc jak zmniejsze mu transfer to i tak pingi będą skakać. Dlatego neta muszę mu odłączyć.
Z macami jest to o tyle niewygodne, że jak przyjdzie ktoś z telefonem do mieszkania, to nawet po podaniu hasła będę musiał jego adres mac jeszcze dodawać w routerze..
Dlatego czarną, a nie białą listę w miarę możliwości. A jak ustawisz przepustowość na 1/10 łącza to u2 nie powinien za bardzo nic już zmienić
Jak masz telefon z androidem to kiedyś był taki program Wifi Killer (chyba), którym można było odcinać dostęp do internetu po WiFi.
to nie jest takie proste :p ja za to jak mialem stacjonarny, tata tez stacjonarny a siostra lapka to jak mnie wkur***** sciaganiem czegokolwiek w momencie gdy ja gralem to wylaczalem sygnal wifi w routerze:D takie cos ma kazdy router, nawet najgorszy ;d co do innych opcji to tylko te lepsze mają zeby nakladac limity na dany komputer/ip albo w ogole wylaczac tylko jedno :p
Tplink chyba nic tańszego niż moja 740 nie oferuje, a mam wszystko
No jeśli router ma taką opcję to po prostu podajesz blokowane adresy, a nie dozwolone
a jak nie ma to lipa
no to chyba lipa, bo nic takiego nie widzę.
eh, rly żaden hakier nic jeszcze nie wymyślił ?