Czy opłaca się na taki sprzęt instalować Windowsa 7? Albo jakiś zamiennik za Windowsa XP? Bo powoli mnie wkurza.
Procesor: Intel Pentium IV 1.4GHZ X2 (2.8ghz)
Karta graficzna: GeFORCE 8600GT 256mb
RAM: 2gb
Wersja do druku
Czy opłaca się na taki sprzęt instalować Windowsa 7? Albo jakiś zamiennik za Windowsa XP? Bo powoli mnie wkurza.
Procesor: Intel Pentium IV 1.4GHZ X2 (2.8ghz)
Karta graficzna: GeFORCE 8600GT 256mb
RAM: 2gb
a co cie wkurza? 7 nie będzie ci wkurzać?
Nie, 7 mnie nie będzie wkurzać. Dużo bym wymieniał w XP ale chciałbym znać opinię eksperta, chciałym żeby na systemie LOL chodził na 30 fpsach. Jeżeli ktośby mógł to doradźcie coś poza XP. Dzięki.
pomyliłem się, 2.8ghz jednordzeniowy.
Jak chodzi o zwykłe korzystanie z neta/filmy i inne takie to możesz instalować , jak o gry to więcej fps wyciągniesz na xpku.
Co do 30fps w lolu to nie mam pojęcia , miałem tylko okazje grać na takim samym kompie tyle że z athlonem 5200+ x2 i nie spadał poniżej 60.
Zainstaluj sobie windows dt'09
Linnuxa sobie zainstaluj po kłopocie jak cie wkurza xp
Na p4 i 2gb ram jeśli się nie postarasz 7 będzie się dusić. Ale z drugiej strony xp mimo znacznie mniejszego zapotrzebowania na pamięć będzie się dusić bardziej. Wykonałem kiedyś porównanie celeron(okrojony p4) 2.4 i 640 ram, pusty autostart, win xp vs duron spitfire 800, 2gb ram, win 7. Autostart jak mam zawsze. System na drugim działał sprawniej, pierwszy wykazywał przewagę tylko przy pojedynczych bardzo ciężkich zadaniach(dekodowanie h264, ale i tak tylko 480p. U ciebie na szczęście tym powinna się zająć grafika)