-
Itemy do rysunku
Witam!
Poszukuje jakiejś dobrej gumki do ołówków miękkich(głównie 4b), oraz czegoś takiego ala rameczka z liniami poziomymi i pionowymi.
Z gumek miałem już z dwadzieścia różnych, i kurde jedna gorsza od drugiej. Narazie najlepszą miałem z milano chyba, średnią.
a ta rameczka to takie coś żeby móc sobie poustawiać linie tak jak ze zdjęcia z siatką tylko żę w naturze
-
kup gumkę chlebową ;) lepsza niz taka zwykła sam używam z koh i noora
-
ostatnio chlebową miałem 6 lat temu, i już nigdy tego nie kupię, przynajmniej do miekkich ołówków.
a koh-i-noor to tak fatalna firma że proszę mi nawet nie wspominać o jej istnieniu
-
Hmm to ciekawe bo moja chlebowa z koh n noora sprawuje sie zajebsicie do miekich ołówków ;d
-
akurat przy chlebowych firma wielkiej różnicy nie robi, ale i tak koh-i-noor to jest apple cenowo, sciphone jakościowo. chlebowa mi się dobrze sprawdzała przy rysunkach delikatnie prowadzonych, konstrukcyjne czy coś. ale przy walorowych to jest do niczego. a chciałbym coś bardziej uniwersalnego.
a jeśli chodzi o chlebową to jak kiedyś znajdziesz z faber castella to dołóż te pare groszy i kup, wielka przewaga nie tylko jesli chodzi o gumki, ale z ołówkami też, co do innych sprzętów to nie miałem okazji testować(no poza kredkami, ale one akurat takie sobie), zazwyczaj tylko w dobrze wyposażonym sklepiej dla plastyków.