-
Mało FPS
Nie wiedziałem gdzie to napisać to piszę tutaj, problem jest taki że przy włączeniu tibi gdy nie wpiszę jeszcze passów mam 280 FPS, po wpisaniu passów FPS'y spadają do 200~, a gdy się zaloguje to już w ogóle spadają do 30 lub nawet mniej :s, nie idzie normalnie pograć na tylu FPS'ach, od razu mówię że inne gry takie jak LoL śmigają elegancko i problem ten jest tylko gdy chcę zagrać w tibie. Komputer to laptop firmy Samsung z systemem operacyjnym Windows 8 64 bity, procesor InteR CoreTM i3-3120M CPU @ 2.50GHz, karty graficzne AMD Radeon. HD 7670M oraz InteR HD Graphics 4000. Jak macie dla mnie jakieś skuteczne rady jak to ogarnąć to wypisujcie je pod tematem.
-
Próbowałeś zmienić ustawienia grafiki w grze?
-
Tak, gram na DX9 bo na 5 czy też OPENGL mam okropne lagi.
-
A nie masz przypadkiem jakiegoś syfu na pc który odpala się razem z grą?
-
Raczej mało prawdopodobne, kupowałem tego laptopa tydzień temu i prócz LoL'a, CS'a i Tibi nic innego na nim nie mam zainstalowanego.
-
zapewne masz 2 karty graficzne i przy tibii odpala się zintregrowana, która jest chujowa jeśli chodzi o tibie. możesz pogrzebać w biosie i spróbować ją wyłączyć
-
No ta, mam 2 karty i w sumie to mogłoby być przyczyną spadku FPS, tylko czy jest jakiś sposób żeby to przełączyć nie wchodząc w BIOS'a? Bo znając swoje informatyczne zdolności po tym jak bym w tym pogrzebał zapewne już bym lapka nie odpalił xd
-
prawym na tibie > uruchom z procesorem graficznym i se wybierasz
-
Na Win8 chyba nie ma takiej opcji
http://i43.tinypic.com/5yviv8.jpg
Od razu mówię, że próbowałem uruchamiać jako admin i w trybie zgodności ale nic to nie pomagało.
-
http://windows7forum.pl/jak-wymusic-...rowych-18417-t
Od razu wejdz w ustawienia, bez instalowania nowych sterow :P
-
hd4000 powinna dawać zdecydowanie więcej...
ja mam g530 i na klasycznym ta 100 będzie, jednak polecam flasha
-
To nie przez to ze karta slaba, tylko dlatego ze tibia nie korzysta mu z tej karty, a powinna.
-
Ale druga jest jeszcze mocniejsza xD
-
ja jak kupilem nowego kompa na windows7 to tez nie moglem grac w tibie, kompletnie sie nie dawalo nie dlatego wlasnei tak jakby ze wzgledu na fpsy poprostu mi klatkowalo gre az oczy bolały :p to samo mieli znajomi, ktorzy zaraz po mnie kupowali komputery nowe albo nawet na forum - wszystkim doradzalem sposob, ktory mi pomogl rozwiazac problem. Zainstaluj i uruchom leatrix latency fix (czy cos takiego, jest nawet super poradnik na torgu jak to uruchomic itp) a takze pobaw sie w ustawianie klawiatury w panelu sterowania - tutaj bardziej zmieni idealne chodzenie, bedziesz smigal tak jak na dashu w elfbocie (no nie tak idealnie, ale zauwazysz roznice niesamowitą:D).
Nie znam sie na komputerach az na tyle, ale wedlug mnie poprostu tibia nie jest kompatybilna tak bardzo z nowszymi systemami tzn win7 i wyzej, dlatego z tego powodu moze miec takie problemy i trzeba recznie dopomóc zeby dalo sie jakos grac;p