(Nie wiem czy to odpowiedni dzial)
Gra ktos? Jak wrazenia? Ja dzis troche pogralem i ma dla mnie taki posmak tych starych RPG na Snesy itp. Jest w tym troche tajemniczosci i przyjemnosci z odkrywania, czego w zwyklej tibii mi od lat brakuje :P
Wersja do druku
(Nie wiem czy to odpowiedni dzial)
Gra ktos? Jak wrazenia? Ja dzis troche pogralem i ma dla mnie taki posmak tych starych RPG na Snesy itp. Jest w tym troche tajemniczosci i przyjemnosci z odkrywania, czego w zwyklej tibii mi od lat brakuje :P
mógłbyś opisać jak zacząć itp. jak mam podłączone WiFi to nic mi z netu nie ściągnie?
jak ma ci sciagnac jesli masz wi fi podlaczone
ta ciezka logika
Grałem w TibiaMe. Opcja spoko na jakieś... max 2 tygodnie. Szybko sie nudzi.
bez sensu w to grać. wbijasz 20lvl i nie dostajesz expa, chyba że zabulisz za premiuma, który jest droższy niż na rl. (od 10lvla, exp spada o 10% z lvla na lvl)
Kilka godzin gry i zaczyna sie nudzic.
Jakie boty polecacie?
Nie wiem kiedy ostatni raz czytałeś jakieś aktualizację o TibiiME, ale od dłuższego czasu możesz sobie grać na faccu ile chcesz. Nie ma już tego, że "od 10lvla, exp spada o 10% z lvla na lvl".
Reasumując, jeżeli chcesz, masz czas i chęci to możesz wbić jaki chcesz poziom.
@Top
Dawno nie grałem w TibieME, teraz zobaczyłem, że moja postać ma 15 poziom xd
Jak coś to mam postać na serwerze 7, nick taki sam jak na forum - kapicon
bzdura, informacja nieaktualna od conajmniej póltorej roku, moze nawet wiecej. a premium nigdy nei bylo drozsze niz na tibii pc
teraz można dowoli (w całości) odwiedzać Aureę i Lyberę bez premium i platyny, ale nie ma już 50% expa podczas pierwszych dwóch godzin które jest tylko dla premium i vip (vip status otrzymuje się za kupno platyny).
Teraz generalnie jest taka opcja, że kupujesz premium i masz wszystko na skończony czas (tydzien, miesiac, 4 miesiace itp,) albo kupujesz platynę za którą można kupic dostep do wysp na zawsze, jakieś outfity lub zmiany nicków i parę innych śmieci. Jest to chyba lepsza opcja na dłuższą metę. Te pierwsze wysepki na niższe poziomy jak Ashmor, st. Nivalis czy Yabutu nie kosztują wiele a są ciekawe.
Dwie klasy są warrior i wizard, w sumie obie biją z bliska, wizard ma jedynie zasięgowe czary. Obie mają podobną siłę, wizard ma znacznie mniej hp ale więcej bije i niestety jego ataki kosztują manę więc co jakiś czas trzeba się zatrzymywać i poczekać lub wypić potkę, jak ma się mana leech to trochę się to zmienia ale i tak nie w stu procentach.
Exp tak jak w Tibii PC, głównie na mobkach, ale jest też sporo fajnych questów, głównie na niższych poziomach na których można ładnie podbić level.
Do tego sprawa EQ, w przeciwieńswie do innych MMO tutaj raczej nie nosi się zawsze tego samego a zawsze inną broń i uzbrojenie w zależności od mobków które będziemy bić, gdyż każdy ma inną słabość i innym żywiołem atakuje.
Gra jest przyjemna, szczególnie na niższych poziomach gdzie ten level idzie dość szybko i często się dostaje nowe czary itp. Questy też są dość ciekawe, fabuła raczej prosta ale taka przyjemna. Później, tak po 35 levelu mniej więcej to trochę spowalnia i trzeba więcej grindować, ale też jest dość fajnie. Nie gram od paru miesięcy ale mam 43 level na world 7.
Dawno nie gralem a mam jakas posatac cos okolo 30lvl.Mialem kiedys premium w tym bo wygralem w jakims konkursie;d
Ja moze po wbiciu jeszcze paru lev zakupie paca i zobacze jak to tam dalej wyglada.
Pozniej moglbym napisac jakis artykul o tibiME jezeli jest zapotrzebowanie na takowy :P
Ja w sumie i teraz mógłbym to zrobić jeśli jest zainteresowanie.
to jest świetne, 3 godziny przelecialy bardzo szybko, wciąga bardziej niż tibia.
ale bardzo często się pada :p
Dlatego sie kupuje na początku w sumie poty, za siano ze sprzedanych śmieci :P
Niedawno wyłączyłem TibieME, pograłem sobie mając nadzieje, na dobicie 16 poziomu, ale nie chciało mi się dłużej męczyć xd
Później za pewne wbije. Jak ktoś chętny grać to polecam na serwerze 7 zakładać konta.
gralbym kurde caly czas ale odkad wyszly klienty hi res to mi smutno ze na blackberry nima ;d
ale gra generalnie malina ;D
az sie stara tibia przypomina, ta prostota