Chciałbym zobaczyć ile pieniędzy i na co wydaję miesięcznie tak +/- i przydałby mi się jakiś program podliczający to wszystko wraz z końcem miesiąca. Możecie mi polecić jakieś fajne, proste oprogramowanie tego typu?
Wersja do druku
Chciałbym zobaczyć ile pieniędzy i na co wydaję miesięcznie tak +/- i przydałby mi się jakiś program podliczający to wszystko wraz z końcem miesiąca. Możecie mi polecić jakieś fajne, proste oprogramowanie tego typu?
Arkusz w Excelu z tabelami i formułami, które będą Ci odpowiadać wyglądowo(tj. by były czytelne) + funkcjami?
Najlepsza jest kartka papieru, i po prostu zapisuj codziennie tyle ile wydałeś ; ) Na zakupy, zabawki (?) itd. Program taki to ciężko raczej znaleźć, polecam tak jak pan wyżej Excela z tabelkami ; p.
najlepiej to kupuj tylko za pomocą karty a potem kopiujesz wszystkie minusy na koncie w banku i włala ;)
Niby kartka papieru najlepsza, ale tu się gdzieś zawieruszy, tu ktoś wyrzuci bo pomyśli że to nic ważnego, a w komputerze to jednak w komputerze. Nikt poza mną nie ma tu dostępu :)
Co do kupowania za pomocą karty, to niby masz rację ale ja jestem z tych co raczej wolą płacić gotówką. Karty kartami, ale nie wszędzie jeszcze można płacić kartą (o dziwo są takie miejsca), albo coś nie zadziała i wtedy jesteśmy w przysłowiowej czarne dupie :P
Znalazłem już kilka programów, więc sprawdzę je i może coś wybiorę. Chyba że ktoś jeszcze się wypowie :)
Propsuje Excela.
Jeśli masz problem bo zgubisz kartkę, to może zapisuj w zeszycie? tzn każdy miesiąc, dzień itp i zapisujesz na co wydałeś z paragonu itp, na końcu podliczasz wszystko no i ci wychodzi i po miesiącu zliczasz wyniki. Imo moim zdaniem najlepszy sposób.
Już znalazłem program który mi pasuje, więc dzięki :)
Jeśli masz Telefon z Androidem to polecam CashDroid ;-)