-
spadl mi laptop
Siema, spadl mi laptop z okolo metra na podloge zamykajac sie przy tym. Problem polega na tym ze ekran sie troche popsul, mianowicie w zaleznosci od kata nachylenia staje sie bialy, kolorowy, do gory nogami, w paski itd co uniemozliwia sprawne poslugiwanie sie nim. Tylko chwilami dziala dobrze.Orientuje sie ktos co moze byc przyczyna tego oraz ile kosztuje naprawa usterki w serwisie?Dodam ze posiadam gwarancje ale chyba nalezy to do uszkodzen mechanicznych i nie podlega gwarancji.
-
gwarancja Ci czegos takiego nie obejmie, jeżeli widać slady upadku, jezeli nic nie ma, mozesz próbować wcisnąć kit, że przy otwarciu ci kiedys strzelił, i się popsuło, bo mi to wygląda na problemy z łączeniem ekranu do karty graficznej. w serwisie, jezeli nic by nie wymieniali, to ze 100 wezma, jakby cos wymieniali to dolozyc cene czesci, zapewne jakbys go zaniosl i pokazal, to by ci z miejsca wycenili, ale nei wierze, zeby zawolali wiecej niz 200.
-
Kolega wyżej może mieć rację, przy uderzeniu matryca mogła się przemieścić i odczepić od paska matryca-karta graficzna. Jak nie przyjmą na gwarancję to sam rozkręć i go dociśnij, bardzo możliwe że pomoże. A zanim cokolwiek zrobisz, spróbuj pościskać obudowę wokół ekranu, może zaskoczy.