-
PES 14 vs FIFA 14
Witam
Pewnie już większość z was słyszała o tych dwóch tytułach, które mają wyjść w tym roku. Na pewno niektórzy z was obejrzeli już gameplay'e z wersji demonstracyjnych tych gier.
Zastanawia mnie jedno. Którą grę wybrać?
Oglądając gameplay z PES 14 byłem zachwycony - piękna płynność i realizm gry w piłkę nożną przełożony na konsole i komputer. Z drugiej strony FIFA 14 - "wszystkie" licencje na ligi, trochę sztywny realizm w porównaniu do PES 14, ale co najważniejsze, FIFA ma swojego ULTIMATE TEAM! I co tu wybrać?
Jakie jest wasze zdanie?
-
ja osobiście zawsze wolałem Fife, PES od zawsze zajezdzał mi 'podróbką', przeszkadzały mi zawsze nieprawdziwe kluby itd ze wzgledu na brak licencji, a Fifa tak jakby ma swój klimat. zależy czego wymagasz od gry, realizmu, grafiki itd czy raczej grywalności pod wzgledem multiplayera itd (ultimate team)
-
ja gram w fife ze wzgledu na ultimate team, pes wydaje sie byc bardzo dobra gra, ale mnie zniecheca brak licencji na kluby
i ogolnie pes jest jakis taki nieczytelny, w fifie latwo wszystko ogarnac ;d
-
pes jest ok gierka, jesli chcesz ot tak pograc sobie offline, pobawic sie. jest imo znacznie lepsza kariera jednym zawodnikiem niz w fifie, zwlaszcza mam tu na mysli AI, ktore w fife jest bezbledne w obronie i komicznie beznadziejne w ataku. ale online pes ssie na calej linii, przede wszystkim mala roznorodosc, ciagle trzeba rozgrywac te mecze towarzyskie, bugi (np. wystarczy wlaczyc sciaganie czegos, i pyk - mecz jakby sie nie odbyl). ostatni pes w jakiego gralem to 2012
-
Od zawsze grałem w Fife i tak też zamierzam zrobić tym razem. Ultimate Team + licencje to jak dla mnie przekonujące połączenie ;)
-
Fifa jest dużo lepsza pod względem animacji i realizmu (realistyczna grafika to nie realizm w grze), w 13 było świetnie pod tym względem więc w 14 nawet nie poprawiając zbyt wiele będzie super i tak (a widziałem już gameplay fify 14 i animacja i fizyka sa jeszcze lepsze niż w 13). PES z kolei wygląda pięknie pod względem grafiki, ciężko odróżnić to od rzeczywistości do póki piłkarze nie zaczną się poruszać niestety, wtedy czar pryska. Ja kiedyś wolałem PES, ale od niedawna Fifa mocno odskoczyła ekipie z KONAMI i nie mógłbym kupić innej gry piłkarskiej niż fifa.
-
PES - zręcznościówka
Fifa - symulacja
zawsze wolałem pesa z tego własnie powodu ;p